Vrede van Nijmegen Penning

Een keer in de twee jaar wordt in Nijmegen de Vrede van Nijmegen Penning uitgereikt. In 2018 viel de eer ten deel aan Paul Polman, CEO van Unilever. Na de uitreiking in de St. Stevenskerk kon het publiek in collegetour-setting in gesprek gaan met Polman.

Over de Vrede van Nijmegen Penning

De Vrede van Nijmegenpenning wordt eens per twee jaar uitgereikt aan ‘een internationale hoofdrolspeler die zich heeft ingezet voor Europa, de Europese gedachte en vrede in de ruimste zin van het woord’. De prijs is een initiatief van de gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit Nijmegen en NXP, ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Paul Polman krijgt de penning vanwege zijn inzet voor duurzaamheid. Onder zijn leiding kwam Unilever in 2010 met een plan om de omzet te verdubbelen en tegelijkertijd de milieuvoetafdruk te verkleinen  Het bedrijf wil in 2020 de milieubelasting gehalveerd hebben ten opzichte van 2010 en in hetzelfde jaar alle landbouwgrondstoffen volledig duurzaam inkopen.

Ambitie

Door middel van deze prijs laten de partners Radboud Universiteit, NXP en gemeente Nijmegen blijken dat zij naast waardering voor belangrijke intellectuelen in het openbaar bestuur, literatuur en de wetenschap ook grote waarde hechten aan iconen van verantwoord ondernemerschap. De mogelijkheid voor de aanwezigen, onder wie studenten en ondernemers, om in gesprek te gaan met Paul Polman leidt tot inspiratie en ondernemersdrang. De uitreiking van de prestigieuze prijs in Nijmegen genereert meer aandacht voor de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen.

Rol van The Economic Board

The Economic Board heeft zich ingezet om het bedrijfsleven betrokken te krijgen bij de uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning. Zo heeft zij onder andere de save the date en uitnodiging verstuurd, en is er geholpen bij het opzetten en organiseren van de collegetour-setting waarbij aanwezigen in gesprek konden gaan met winnaar Paul Polman.

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann weet als business associate van The Economic Board als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

Vrede van Nijmegen Penning 2018 voor Unilever-topman Paul Polman

Betrokken partijen

Radboud Universiteit
Gemeente Nijmegen
NXP
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp