City Deal Gelrestad

Met City Deal Gelrestad willen de stedelijke regio’s Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Ede meebouwen aan de economische groei en innovatiekracht van Nederland. Binnen de City Deal zoeken partijen naar verbinding tussen de topsectoren Energy, Food en Health.

Supported by The Economic Board stempel

Over City Deal Gelrestad

Binnen de City Deal kunnen de vier stedelijke regio’s elkaar versterken vanuit ieders eigen profiel. De steden vormen de motor voor een vitale economie te midden van een prachtige, duurzame omgeving met een rijke historie. Er is een hoogwaardige kennisinfrastructuur die dit geheel extra versterkt.

Behalve Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Ede zijn ook de provincie Gelderland en achttien regiogemeenten aangesloten bij de City Deal.

De partners van de City Deal Gelrestad streven gezamenlijk naar het maximaal benutten van hun innovatiepotentieel op de raakvlakken van energie, voeding en gezondheid. De City Deal Gelrestad kent vijf gezamenlijke actiesporen:

  1. Duurzaam aanbesteden;
  2. Ruimte voor proeftuinen;
  3. Duurzame evenementen;
  4. Gezamenlijke research & development agenda;
  5. Samenwerking slim organiseren.

Ambitie

Met deze City Deal beogen regionale maatschappelijke partners om Gelrestad (de stedelijke regio’s Arnhem, Nijmegen, Ede en Apeldoorn) en de provincie Gelderland een innovatieve koploper van Nederland te laten zijn. In de sectoren Energy, Food en Health.

Rol van The Economic Board

The Economic Board heeft de City Deal Gelrestad ook ondertekend en zegt daarmee bij te dragen aan de doelstellingen die hierin geformuleerd zijn. Dit doet ze onder meer door in haar communicatie aandacht te besteden aan de City Deal en de innovaties in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Meer weten?

Ook interessant

Betrokken partijen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp