Over The Economic Board

The Economic Board is een triplehelix-samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen. Als innovatiemotor stimuleren en verbinden wij bedrijvigheid en innovaties in de topsectoren Food, Health en Energy en de cross-overs daartussen. Wij communiceren over het bijzondere potentieel van de regio en verbinden partijen met elkaar.

Wat wij doen

The Economic Board zet zich op verschillende manieren in voor economische groei in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen. Wij vertellen het verhaal van de regio, bijvoorbeeld met onze Parel-award én door te communiceren over het bijzondere potentieel van de regio. Wij bieden informatie voor regionale partijen en daarbuiten. Zo biedt de Economische Barometer inzicht in de ontwikkeling van bedrijvigheid en ondernemersvertrouwen en mist u via onze agenda geen belangrijke evenementen.

Internationale connecties zijn zeer belangrijk voor de groei van de regio, daarom vertegenwoordigen wij de regio op beurzen zoals de Hannover Messe en nodigen wij buitenlandse partijen uit om kennis te maken met de regio. Zijn partijen van buitenaf geïnteresseerd in de regio, dan hebben wij een uitgebreid netwerk dat hen met de juiste partners in contact kan brengen. Bijvoorbeeld door het mede-organiseren van events voor business angels. Waar nodig signaleren en agenderen wij mogelijke verbeteringen van de infrastructuur, of de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dit alles draagt bij aan de juiste voorwaarden voor regionale groei.

Onze activiteiten

The Economic Board wordt ondersteund door het projectbureau van The Economic Board. Hier werken specialisten uit communicatie en marketing, het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen.

Over de regio

De regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen bestaat uit achttien gemeenten, die onderling nauw samenwerking op verschillende speerpunten zoals duurzaamheid, woningmarkt, economie en logistiek. Food, Health en Energy vormen de topsectoren van de regio. Het stedelijk netwerk Arnhem – Nijmegen – Wageningen vormt een economische kracht in het gebied Oost – Nederland.

Door de gunstige ligging, slechts anderhalf uur rijden, tussen de Randstad en het Ruhrgebied is de regio een belangrijke schakel naar Europa en in de internationale concurrentiepositie van Nederland. De regio wordt namelijk zowel via de weg, het spoor en het water goed ontsloten. Internationale luchthavens zoals Schiphol Airport en Düsseldorf Airport, maar ook Düsseldorf Weeze zijn gemakkelijk te bereiken.

De regio heeft van oudsher veel kracht in zich om verder te groeien en zo de regio en de Nederlandse economie vooruit te helpen. De beroepsbevolking is hoog opgeleid, de infrastructuur is goed en de steden aantrekkelijk, wat het vestigingsklimaat prettig maakt voor ondernemers en medewerkers.

The Economic Board in beeld