Richard Visser

Richard Visser

Richard Visser

06-13 92 61 94

Lid helixgroep cluster Health, Hightech, Food, manager Holland Semiconductors bij High Tech NL en hightech entrepreneur en adviseur

Richard Visser is al meer dan dertig jaar actief in de hightechindustrie. Sinds 2020 werkt hij als manager Holland Semiconductors bij High Tech NL en vertegenwoordigt hij een grote groep hightechbedrijven actief in de semiconductor industrie. Daarnaast is Richard sinds 2012 hightechondernemer en begeleidt hij een aantal start-ups.

Richard is werkzaam geweest in verschillende posities en branches. Van field engineer voor grote medische systemen tot global accountmanager voor semiconductor equipment. Hij heeft gewerkt bij bedrijven als General Electric, ASML en Philips Research.

Als je al zo lang actief bent in de hightechindustrie, zowel als werknemer en als ondernemer, dan krijg je de behoefte om al die kennis en ervaring te delen en er anderen mee te helpen. Nederland speelt op vele technologiefronten een prominente rol in de wereld. Om die te behouden moeten we versterken wat we hebben en ervoor zorgen dat voldoende nieuwe bedrijven de kans krijgen om zo’n rol te gaan spelen. Met mijn achtergrond in de verschillende industrieën en als hightech entrepreneur wil ik mij sterk maken om de bedrijvigheid in de regio uit te bouwen, zowel door het ondersteunen van nieuwe initiatieven als door het maken van verbindingen tussen de verschillende industrieën.

Meer over Health, Hightech, Food

Delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp