CME; cablepooling; Energie, Montferland, Zonnepark De Grift, energy, opleiding energietechniek; ENTRNCE; Energietransitie regio Arnhem - Nijmegen, innovatieprijs, goed geregeld; power-to-power-plant

29.000 zonnepanelen langs de A15

Windpark Nijmegen – Betuwe onderzoekt of het haalbaar is om zonnepanelen te plaatsen langs de A15. Volgens onderzoekbureau Liandon moet een zonnepark mogelijk zijn.

Zonnepark De Grift

Het gaat om 29.000 panelen, die geplaatst worden in Zonnepark De Grift. Samen moeten ze zo’n 2000 huishoudens van groene stroom kunnen voorzien. De vergunning voor dit park wordt begin 2018 verzonden. De aanvraag van de subsidie gaat in het najaar van 2018 de deur uit. Met de aanleg van het park kan dan in 2019 begonnen worden.

De opbrengst van de panelen gaat via dezelfde lijn als het windpark vervoerd worden naar het elektriciteitsnet. Deze infrastructuur is al aanwezig. Pim de Ridder, directeur Windpark Nijmegen – Betuwe: “Positief is dat we vorig jaar met de aanleg van de kabels voor het windpark al rekening hebben gehouden met de mogelijke aansluiting van een zonneveld. De infrastructuur is er dus al.”

Lees ook: drijvende zonneparken in de regio Arnhem – Nijmegen in opkomst

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp