Rijk van Nijmegen helpt jongeren met ondernemersdromen

Regio Rijk van Nijmegen gaat deze zomer weer van start met de training ZomerOndernemer. Daarbij krijgen jongeren van 15 tot 25 jaar begeleiding bij het starten van hun eigen onderneming.


De training ZomerOndernemer is bedoeld voor jongeren (15 tot 25 jaar) die wonen of studeren in het Rijk van Nijmegen. Tijdens de training krijgen zij begeleiding van twee ervaren ondernemerscoaches die hen helpen om hun bedrijf tot een succes te maken. Dat gebeurt door middel van trainingen en workshops. Het is een gratis traject van zes weken, waarbij deelnemers ook contact hebben met de andere zomerondernemers.

Na de zomer houdt ZomerOndernemer nog niet op. Het traject zorgt ervoor dat de deelnemers een zogeheten businessmaatje krijgen: een ervaren ondernemer in de Regio Rijk van Nijmegen die hen nog een jaar lang tips en advies geven.

Kenmerkend voor het programma van ZomerOndernemer zijn de persoonlijke ontmoetingen en ervaringen.

Driedaagse

Het traject begint met een driedaagse training op 20, 21 en 22 juli bij StartUp Nijmegen, tegenover het station. Elkaar ontmoeten en samenwerken staan dan centraal. Vanaf 27 juli zijn er wekelijks op dinsdag bijeenkomsten, die zoveel mogelijk fysiek worden gehouden, afhankelijk van de coronasituatie. Er zijn bedrijfsbezoeken en de deelnemers ontmoeten gastsprekers en businessmaatjes. Op 26 augustus is de kick out en de eindpresentatie: een feestelijke finale waarin iedereen zijn of haar bedrijf presenteert.

ZomerOndernemer is een project om jongeren te boeien en te binden aan de regio en waarmee ze  worden voorbereid op het hebben van een eigen onderneming, of een waardevolle toevoeging krijgen op hun CV”, zegt de Regio Rijk van Nijmegen in een persbericht.

De inschrijving is al geopend op deze site. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Op dezelfde website staat ook meer informatie over de data en de locaties. Ook zijn er volop succesverhalen van eerdere deelnemers te vinden.

De initiatiefnemers zijn overigens ook blijvend op zoek naar inspirerende ondernemers, bedrijfsmaatjes en sponsoren die zich in willen zetten voor jonge aankomende ondernemers.

Meer over start-ups

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp