Eusebiuskerk kansel

Health Valley, Kiemt, OostNL, Foodvalley NL

Op 3 oktober 2019 presenteerde The Economic Board x INNOVATE een scala van sprekers met interessante verhalen en plannen. Wie waren er allemaal en waar spraken ze over? Lees hier de inspirerende verhalen nog een keer rustig door.

Vanaf de kansel in de indrukwekkende Eusebiuskerk spraken de vier directeuren van de grootste netwerkorganisaties in de regio het publiek toe.

Health Valley

Chris Doomernik, directeur van Health Valley, deelde haar toekomstvisioen. “In 2049, als ik 84 ben en mijn 90 wordt, vieren we op deze dag zijn verjaardag. We zijn gelukkig en gezond, dat gun je iedereen toch. De zorg van morgen hangt af van de samenwerking nu, tussen artsen, patiënten en bedrijven.” Maar de ontwikkelingen gaan natuurlijk nooit snel genoeg, want patiënten kunnen niet wachten. Daarom neemt Health Valley de regie op de ontmoetingen om innovaties te versnellen en oplossingen eerder bij de patiënt te krijgen. “Over 30 jaar wens ik u toe dat u gezond uw verjaardag kunt vieren. En ze leefden nog lang en gelukkig.”

Oost NL

Marius Prins is algemeen directeur van Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. Hij pleit ook voor samenwerken om de ontwikkelingen in de wereld het hoofd te bieden. “We hebben fantastische kennisinstellingen in Oost-Nederland, laten we elkaars kracht benutten, samen ons verdienvermogen stimuleren, denk dus groot! De kiem kan hier liggen!”

Kiemt

Luc Kikkert is directeur van Kiemt, dat staat voor het versnellen van de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie. “De planeet is steeds sneller aan het opwarmen, bomen verdwijnen, orkanen worden steeds krachtiger, we meten hitterecords. We zijn op weg naar vier graden opwarming in 2050. De komende tien jaar zijn cruciaal. Het is complex, daarom hebben we samenwerking nodig en innovatie op alle vlakken. De regio is er goed in.” Als voorbeeld noemt hij  Climate Booster, een systeem dat radiatoren veel efficiënter maakt. Ook is de regio sterk in waterstoftechnieken en exporteert die.

Foodvalley NL

Directeur van Foodvalley NL, Roger van Hoesel praat met liefde over voedsel. “Voedsel heeft vele dimensies: het is de basis van het bestaan, maar staat ook voor plezier, emotie, status en gezondheid. En dan is er de productiekant: de boeren, het land, de dieren. Dus het is ook business. En food is steeds meer high tech, food is hot. Onze positie is niet vanzelfsprekend, daarom is samenwerking van belang en een open blik naar de wereld.”

#Lifeport

Heeft u ook een mooi verhaal over de innovatieve ontwikkelingen in de regio? Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board, riep tijdens het event iedereen op om vanaf nu met de hashtag #LIFEPORT verhalen te delen.

 -> Bekijk hier welke verhalen al gedeeld zijn

-> Lees meer over #Lifeport

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp