Uitreiking Groeiversneller aan Venema

Venema ontvangt eerste voucher pilot nieuwe Groeiversneller

Het bedrijf Venema E-Mobility Charge Systems kreeg op 17 juni de eerste Groeiversneller-voucher van de nieuwe pilot van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem. Venema is leverancier van een innovatief slim laadsysteem dat van auto’s een energiebron maakt. Ook Connectr is betrokken bij de pilot.

De Groeiversneller en de bijbehorende vouchers zijn niet nieuw, maar in samenwerking met Connectr wel in een nieuw jasje gestoken. Via het programma ondersteunen de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem innovatieve bedrijven die hun producten willen uittesten in een ‘real life’ omgeving. Oost NL voert het programma uit. Hans Venema mocht namens Venema E-Mobility Charge Systems de eerste voucher ‘nieuwe stijl’ ontvangen uit handen van de Arnhemse wethouder Jan van Dellen. De precieze waarde van de voucher is niet bekend gemaakt. Hij wordt ingezet voor de installatie van een testlocatie op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

We kunnen het huidige energienet ontlasten en opgewekte energie, zoals zonne-energie, direct lokaal gebruiken.
Hans Venema, Venema E-Mobility Charge Systems

Energieopslag

Op die testlocatie wordt de CASIO-technologie getest: Chargepoint And Storage in One. Daaraan werken Venema en de HAN University of Applied Sciences al langere tijd samen. CASIO is een laadsysteem dat elektrische auto’s niet alleen laadt, maar dat zonne-energie ook opslaat, zonder tussenkomst van een omvormer. “We kunnen het energieverlies door een omvormer verminderen met ongeveer 75 procent”, zegt Henri Overbeek van Venema E-Mobility Charge Systems. “Daarnaast creëren we met CASIO een energie-mobiliteitssysteem waarmee we het huidige energienet kunnen ontlasten, en opgewekte energie, zoals zonne-energie, direct lokaal kunnen gebruiken.”

Het nieuwe energiecluster Connectr, ook gevestigd op IPKW, ondersteunt Venema bij de pilot. Overbeek: “Het is fijn om samen te werken met een netwerk van partijen dat de weg kent en weet hoe je stappen kunt maken.” Jeroen Herremans, civic entrepreneur van het cluster Energy bij The Economic Board en directeur van Connectr, zegt: “Voor een succesvolle energietransitie moeten we leren, innoveren en samenwerken. Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten, met een heel netwerk van bedrijven in de regio, kunnen we meer economie halen uit innovaties. We zijn blij om Venema te kunnen helpen met het mogelijk maken van deze demo, de samenwerking met het onderwijs uit te breiden en de faciliteiten van Connectr te benutten. Door verbinden versnellen we.”

Meer over de Groeiversneller

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp