Van Hall Larenstein duurzaam, Centre of Excellence

Van Hall Larenstein duurzaamste hogeschool van Nederland

Hogeschool Van Hall Larenstein is officieel de duurzaamste hogeschool van Nederland. De hogeschool, met vestigingen in Velp en Leeuwarden, heeft voor alle dertien de bacheloropleidingen drie AISHE-sterren behaald.

Van Hall Larenstein duurzaam

AISHE, auditing instrument for sustainability in higher eduction, is een beoordelingskader voor duurzame ontwikkelingen in het hoger onderwijs. Bij een positieve beoordeling ontvangt een opleiding het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs. Daarnaast heeft Van Hall Larenstein bij de MVO-audit het niveau ‘Erkend’ behaald. Van Hall Larenstein is de enige hogeschool in Nederland die voor iedere opleiding drie sterren heeft behaald. Diane Keizer van het College van Bestuur:

“Wij geloven in een wereld waar steeds opnieuw duurzame keuzes worden gemaakt. Klimaatverandering, voedselproblematiek, spanning tussen natuur en leefomgeving, land- en watermanagement, op al die thema’s zijn professionals nodig die in staat zijn duurzaam te denken en te handelen. Sterker nog: die duurzaamheid als vanzelfsprekend beschouwen. In opleiding en onderzoek vervult de hogeschool daarbij een belangrijke maatschappelijke positie. Op deze manier leveren we een bijdrage aan een betere wereld voor nu én voor de volgende generaties door onderzoek, onderwijs en de hele bedrijfsvoering, met elkaar – óók met alle studenten – op deze manier vorm te geven. Dat we daar nu ook van buitenaf erkenning voor krijgen is fantastisch!”

Van Hall Larenstein is blij met de bekroning, maar werkt nog hard aan de vervolgstappen. Zo wil de hogeschool zijn voetstap nog verder terugbrengen, door het afval, co2-uitstoot en waterverbruik te verkleinen. “De helft van onze opleidingen zou dan vier AISHE sterren moeten kunnen behalen.”

Boardlid Jan van Iersel geeft zijn kijk op positie en toekomst van hbo

De Liemerse Ambassade zet samenwerking voorop

Subsidie voor Orion en Gelders start-up ecosysteem

Subsidie en samenwerking bieden veel kansen voor Van Hall Larenstein

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp