GreenMetric Ranking 2020; SustainaBul 2019; WUR Energy Alliance; insecten eten, WUR Wageningen University Klimaatakkoord; Keuzegids 2019, universiteit ranking, Unilever verhuist

Universiteiten Nijmegen en Wageningen wereldtop in Health en Food

De universiteiten van Nijmegen en Wageningen horen bij de absolute wereldtop als het gaat om onderzoek in de vakgebieden Health en Food. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale Center for World University Rankings (CWUR).

Die organisatie stelt jaarlijks de belangrijkste wereldranglijst van universiteiten samen. Dit jaar zijn er voor het eerst afzonderlijke ranglijsten gemaakt voor ruim 200 verschillende vakgebieden. Daarbij is vooral gekeken naar het aantal artikelen in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.

In de categorie ‘Primaire gezondheidszorg’ staat de Radboud Universiteit Nijmegen op de tweede plaats, nét achter de gerenommeerde Oxford University in Engeland. De top-10 in die categorie bestaat opvallend genoeg uit vijf Britse en vier Nederlandse universiteiten. De Radboud Universiteit hoort ook bij de beste tien in vijf andere categorieën. Op het gebied van ‘Speciaal onderwijs’ en ‘Taalwetenschap’ mag het zich zelfs wereldkampioen noemen.

Wageningen University and Research doet het nog beter. Zij behoren volgens het CWUR in liefst 17 vakgebieden tot de beste tien van de wereld. In de categorie ‘Voedingswetenschap en technologie’ staat Wageningen op de eerste plek, voor twee Chinese universiteiten, de China Agricultural University en de Jiangnan University. In de categorie ‘Voeding en diëtiek’ staat Wageningen derde. Ook als het gaat om landbouw, milieu- en bodemkunde is Wageningen volgens het CWUR toonaangevend in de wereld.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp