Wageningen Data Competence Center; digital twins; WUR Campus Wageningen Universiteit WUR 100 jaar GreenMetric ranking WUR beste universiteit Nederland, Foods Innovation Center; Seminar Agroproductie in een Circulaire en Biobased Economie, windmolens en zeewier, groene universiteiten; Start-up Wageningen

Bouw van Unilevers Global Foods Innovation Center begonnen op campus WUR

Unilever brengt al zijn R&D-afdelingen in Europa bij elkaar in Wageningen. Vanuit Heilbronn (Duitsland), Poznan (Polen) en Vlaardingen centraliseert de multinational zijn expertise in het Foods Innovation Center, dat in 2019 opgeleverd wordt. Vrijdag 3 november werd gestart met de bouw.

Al het onderzoek naar één centrum

Het complex van 18.000 vierkante meter is bedoeld voor onderzoekers, studenten van de Wageningen Universiteit (WUR), ondernemers en bezoekers, om samen te werken aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.

Experimenteren en proeven

In de Pilot Plant, een proef-fabriekje, worden producten gemaakt in kleine hoeveelheden om het productieproces te testen. Deze Pilot Plant is verbonden met de Food & Customer Experience, waar ingrediënten en recepten uitgeprobeerd worden in testkeukens. In de Concept Store kan iedereen kennismaken met de innovaties en bevindingen delen. Ook komen er twee verdiepingen met kantoren en laboratoria en een parkeergarage.

Een bijzonder gebouw, ontworpen voor gezondheid en geluk

Unilever koos voor een gebouw volgens circulaire economie-principes, het is duurzaam en bovendien zo ingericht dat het beweging en ontmoeting stimuleert, zo draagt het centrum bij aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

Voeding voor alle mensen van de toekomst

Paul Polman, CEO Unilever: “In 2050 hebben ruim 9 miljard mensen 70% meer voedsel nodig dan dat er op dit moment wordt geproduceerd. Dat vraagt een fundamentele aanpassing van het huidige voedingssysteem. Dit kan niet door een enkel bedrijf bereikt worden, maar vraagt intensieve samenwerking. De keuze voor Wageningen was dan ook een logische. Als actief onderdeel van het Wageningen Foods eco-system, hebben we toegang tot internationaal talent en kunnen we nieuwe manieren van samenwerken ontwikkelen met de WUR, met kenniscentra, met andere bedrijven, met overheden, NGO’s en met start-ups om er zo gezamenlijk voor te zorgen dat duurzame voedingsmiddelen de norm worden en dat duurzame en voedzame voeding toegankelijk wordt voor iedereen.”

Kennishart

Burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund: “We verheugen ons enorm op de komst van Unilever op de Wageningen Campus. Het Foods Innovation Centre, sluit naadloos aan bij de ambitie van Wageningen om binnen de Regio FoodValley het kennishart van Nederland te vormen op het gebied van (Agro)Food en Life Sciences. Kennis- en innovatienetwerken, die hier toch al zeer effectief zijn, krijgen een geweldige impuls. De komst van Unilever bevestigt dat we internationaal opererende ondernemingen een aantrekkelijk vestigingsklimaat weten te bieden”.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp