Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie; Circulaire Raad; Circulair, Trouw Duurzame 100 2018; Innovatieklimaat

Trouw Duurzame 100 2018: regio op één!

De Trouw Duurzame 100 2018 bevat opnieuw een mooi rijtje namen uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. De hoogste notering is meteen de top: Louise Vet, ecoloog en NIOO Wageningen-directeur, staat op #1. Daarna volgen Harriët Tiemens, wethouder gemeente Nijmegen (#15), Jane Madgwick, directeur Wetlands International (#56), Wouter Helmer (#57) en Frans Schepers (#69) van Rewilding Europe en Pallas Agterberg, directeur strategie Alliander (#76) in de lijst.

De Trouw Duurzame 100 is een prestigieuze ranglijst, die 100 Nederlanders in de spotlight zet die het afgelopen jaar veel hebben betekend op het gebied van duurzaamheid.

Trouw Duurzame 100 2018

De regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen wordt ieder jaar weer goed vertegenwoordigd in de Trouw Duurzame 100:

Louise Vet is ecoloog en directeur bij NIOO Wageningen. Trouw schrijft over haar nominering: “De soortenrijkdom van Nederland redden. Dat is de missie van ecologe Louise Vet. Zo belangrijk, vindt de jury, dat haar Deltaplan Biodiversiteit haar dit jaar naar de nummer 1 katapulteerde.” Vet zegt zelf: ” “Het is mogelijk soortenrijkdom terug te brengen. Wat zou het mooi zijn als dat ons nieuwe exportproduct zou zijn: landbouw die binnen de ecologische grenzen blijft en waar boeren goed van kunnen leven. We kunnen dat, het ligt binnen onze mogelijkheden. We hebben de kennis en de technologie om dat te doen.”

Lees hier het gehele interview met Louise Vet

Harriët Tiemens is wethouder van de gemeente Nijmegen en stond vorig jaar nog op nummer 5. Ook dit jaar handhaaft ze een positie in de top van Trouw Duurzame 100: “Met de ‘Groene Hoofdstad van Europa’ kwam Harriët Tiemens vorig jaar in één klap binnen op nummer vijf. Nu handhaaft de GroenLinks-wethouder van Nijmegen zich in de top van de lijst. Was het vorig jaar het binnenslepen van het predicaat ‘Groene Hoofdstad 2018’ waar de jury van onder de indruk was, het afgelopen jaar kwam het aan op de uitvoering.

Lees hier de blog van voorzitter van The Economic Board en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls over Nijmegen European Green Capital 2018

Jane Madgwick mag dan wel van origine geen Nederlandse zijn, met het in Wageningen gevestigde Wetlands International zet ze zich in voor het behoud, herstel en uitbreiding van de natuur in heel Europa. Daarmee heeft ze haar plek in de lijst zeker verdiend. “Madgwick maakt zich in het bijzonder hard voor versterking van wetlands. Dat zijn natte natuurgebieden zoals mangroves, uiterwaarden en veengebied. Haar organisatie Wetlands International, actief vanuit het hoofdkantoor in Wageningen, werkt daarbij samen met zowel andere nonprofit-organisaties als bedrijven.

Wouter Helmer en Frans Schepers zetten zich vanuit Nijmegen met Rewilding Europe in voor het herstellen van de wilde natuur in Europa, zodat dieren en planten zich kunnen ontwikkelen. “Schepers kan met zijn jonge organisatie – zo’n 100 medewerkers verdeeld over 18 landen – terugkijken op ‘het beste jaar tot nu toe’.”, en is daarom van plek 83 gestegen naar 69. Ook niet nieuw in de lijst is Pallas Agterberg: “Ze staat de afgelopen jaren stabiel in de Duurzame 100. Ze wordt een ‘professionele rebel’ genoemd en een sleutelfiguur bij het verduurzamen van de energievoorziening in Nederland.”

Bekijk hier de volledige lijst

Bron: Trouw.nl, Duurzame 100

Ook interessant

Arnhem-Oost ontvangt flinke impuls van 25 miljoen euro

Vijf interessante programma’s en subsidiemogelijkheden (derde kwartaal 2021)

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp