Opening Technova College Ede

Technische studenten en bedrijven werken samen in innovatief Technova College Ede

Sinds 1 augustus 2018 volgen studenten van de technische mbo-opleidingen van het ROC A12 hun lessen in het nieuwe schoolgebouw Technova Collega Ede. Het innovatieve techniekgebouw werd op 18 oktober officieel geopend. Studenten en bedrijven werken hier samen aan maatschappelijke vraagstukken in hypermoderne werkplaatsen.

De meeste innovaties ontwikkelen zich op de werkplaats”, zegt Jan Jacob van Dijk, voorzitter College van Bestuur van COG: “Ons nieuwe gebouw is een innovatieve hub, waar we mbo’ers niet alleen kennis, maar vooral vaardigheden aanreiken waarmee ze tot innovaties komen. Dit kunnen we niet alleen, we hebben onze bedrijfspartners bikkelhard nodig.” In het energieneutrale schoolgebouw is veel ruimte voor praktijkonderwijs. Zo is er het Tech Hub, een 1000 vierkante meter grote werkruimte, waar de studenten samen met bedrijven werken aan nieuwe projecten.

Schreeuw om technisch werknemers

Doekle Terpstra, aanjager Techniekpact 2020 en voorzitter Uneto VNI, kent de schreeuw van werkgevers in de technieksector voor goed opgeleid technisch personeel als geen ander: “In de technieksector liggen de banen voor het oprapen voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en over een innovatieve, ambitieuze en klantgerichte mentaliteit beschikt. Die vakmensen moeten we wél opleiden”.

Technova College Ede

Op de website zegt Ad van Dijk, directeur van het Technova College: “Bij Technova College stomen we onze studenten klaar voor het vak van de toekomst. Dit is enerzijds de traditionele harde techniek van bijvoorbeeld bouw, ICT, autotechniek en mechatronica. Anderzijds is er ook een hele creatieve kant met fotografie, film, media, game en vormgeving. Deze mix zorgt voor het enorm bruisende karakter binnen onze school.”

Het college telt 1670 studenten, 130 medewerkers en 40 opleidingen. De opleidingen Bouwkunde, Motorvoertuigentechniek, Mechatronica, Media & ICT en Beeld & Geluid van ROC A12 zijn hier vanaf augustus 2018 gehuisvest.

The Economic Board ondersteunt het lokale Techniekpact Smart & Sustainable. Doel van dit pact is om de instroom in de technische sector te verhogen en Gelderland beter op de kaart te zetten. The Economic Board heeft een adviserende en superviserende rol bij het Techniekpact.

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp