State of Fashion 2018

Het vierjaarlijkse Arnhemse mode-event State of Fashion kent zijn eerste editie in 2018. Van 1 juni tot en met 22 juli zal De Melkfabriek de thuisbasis vormen voor dit festival met als thema Searching for new luxury.

Met dit thema worden diverse vraagstukken verkend. Bijvoorbeeld: hoe zorgt men bij de productie van kleding voor minder afval, minder vervuiling, en voor meer gelijkheid, welzijn en inclusiviteit? En hoe kun je daaraan bijdragen? In dat kader wordt er baanbrekend onderzoek gepresenteerd en zullen er diverse experimentele interdisciplinaire samenwerkingen worden aangegaan. José Teunissen, decaan van School of Design & Technology van het London College of Fashion is aangesteld als curator van het festival:

State of Fashion 2018 is het eerste grootschalige, internationale publieksevenement dat geheel is gewijd aan duurzame en eerlijke mode.

Opening

De openingsweek van het festival vindt plaats van 1 tot en met 10 juni. Als thuisbasis is voor de eerste editie gekozen voor De Melkfabriek aan de Nieuwe Kade. Een plek met een geschiedenis, want hier werd in 2005 de eerste editie van de Arnhem Mode Biënnale gehouden.

State of Fashion is de opvolger van dit initiatief van ArtEZ Mode en de gemeente Arnhem, dat zijn laatste succesvolle editie kende in 2013.

Recommended by

State of Fashion 2018 is recommended by The Economic Board. De board helpt bij het zoeken naar structurele financiering en stelt zijn eigen netwerk beschikbaar.

→ Lees hier meer over state of fashion en de rol van The Economic Board

Bron: De Gelderlander, 30 januari 2018

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp