ambitie slimme duurzaamheid; duurzaamheid in de genen; AtlasInvest Entrepreneurship Grant; corona ondernemers; civic entrepreneurs; duurzame voedselproductie, Duurzaam Overbetuwe; klimaatrapport; duurzame dinsdag; econometer; Jan Terlouw Innovatieprijs 2018; Trouw Duurzame 100, boordevol, Go Voort, Volgroen, City Deal Gelrestad; duurzame wereld

SSH& introduceert zonnecollectoren met ijsbuffervat

Studentenhuisvesting (SSH&) in Arnhem en Nijmegen start met een heel nieuw duurzaam verwarmingssysteem. SSH& is de grootste studentenhuisvester van Arnhem en Nijmegen met 6.800 wooneenheden voor Nederlandse en internationale studenten. De wooncorporatie zet stevig in op duurzaamheid, sinds kort ook met een nieuw soort verwarmingsinstallatie.

Het gaat om zonnecollectoren met een ijsbuffervat als opslagsysteem. Dit is een grote betonnen opslagplaats onder de grond, die warmte opslaat, zodat er ook in tijden dat de zon minder schijnt er verwarmd kan worden. Het systeem maakt gebruik van de kristallisatiewarmte die ontstaat bij de overgang van water naar ijs.

De studentenhuisvester rolt het concept nu uit, samen met het Wychense installatiebureau DKC. De voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van de installatie zijn inmiddels begonnen. Als het weer meezit, is het project dit voorjaar afgerond.

SSH& doet al veel aan energiebesparing, zo liggen er al veel zonnepanelen op de studentencomplexen en doen de bewoners van drie panden in Nijmegen mee aan de landelijke Student Energy Race.

Bekijk de hotspots op het gebied van Energy in onze regio

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp