Economische gevolgen coronacrisis; University Partner Challenge, Daniël Wigboldus, internationale studenten, SRON Nijmegen, How to negotiate successfully, Shift Happens!, Singularity University, Gerard Meijer, startup accelerator gelderland, circulaire bezig

Lobby voor komst SRON naar Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is bezig met een lobby om het Nederlands Instituut voor Ruimteonderzoek naar de Nijmegen te halen. De SRON is momenteel gevestigd in Utrecht, maar heeft daar niet langer voldoende ruimte om verder te groeien.

De Radboud Universiteit maakt zich daarom samen met de Technische Universiteit in Eindhoven sterk voor de komst van het instituut naar Nijmegen. Daarvoor is een voorstel ingediend, ondersteund door verklaringen van bedrijven uit de regio zoals het op de Novio Tech Campus gevestigde NXP. The Economic Board heeft ook een aanbevelingsbrief verzorgd.

Komst SRON Nijmegen

In De Gelderlander van vrijdag 27 oktober vertelt rector magnificus Han van Krieken over de mogelijke betekenis van de komst van SRON naar de campus: “De apparatuur die gemaakt moet worden voor het onderzoek, wordt voor een groot deel in deze regio geproduceerd. Als SRON hiernaartoe komt, profiteert de hele provincie Gelderland ervan.” De SRON vult zo’n 179 fte’s en heeft een budget van €20 miljoen. Daarnaast brengt de komst van het instituut een hoop kennis en kansen voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de politiek naar de regio en de provincie met zich mee.

De concurrentie bestaat uit de combinaties Universiteit Leiden met TU Delft, en de universiteiten van Amsterdam samen met de Universiteit Twente. Ook de Rijksuniversiteit Groningen, waar al een afdeling van de SRON gevestigd is, heeft een voorstel ingediend. 20 november wordt bekendgemaakt welke twee voorstellen in ieder geval afvallen, waarna financierder NWO de definitieve keuze voor de nieuwe locatie zal maken. Deze beslissing valt in maart 2018.

 

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp