Tinybot Tessa, Sprout eHealth Challenge

Innovatieve snelgroeiers op gebied van eHealth gezocht

Mantelzorgers App. Nieuw concept verzorgingshuis. Handige domotica oplossing. Hoe zorgen we in een vergrijzende maatschappij dat we in de zorg blijven innoveren? Heeft u een innovatief, snelgroeiend bedrijf in de eHealth en Domotica? Schrijf u dan in voor de nieuwe editie van de Sprout eHealth Challenge, en maak kans op groeigeld en marktversnelling.

Innovatie stimuleren

Sprout en Monuta geloven dat ondernemers een serieus verschil kunnen maken en willen innovatie blijven stimuleren. Monuta werkt al samen met ambitieuze ondernemers die het leven van oudere mensen verrijken en mantelzorgers ontzorgen. Daarvoor zijn ze op zoek naar goede, innovatieve startups en scaleups met een duurzaam verdienmodel. Monuta ondersteunt deze bedrijven met kapitaal, kennis en netwerk.

Tinybots

Vorig jaar viel Parel-award winnaar Tinybots in de prijzen. De robot van TinyBots (‘Tessa’) geeft ouderen met dementie een geheugensteuntje. Bijvoorbeeld omdat het tijd is om medicijnen in te nemen, om weer te eten of iets te drinken, om zich voor te bereiden op een bezoek van thuiszorg, familie of vrienden. Zo ontstaat er tijdens de dag een vertrouwde structuur, wat de zelfredzaamheid van mensen vergroot.

Persoonlijke dagschema’s worden gedeeld via een web-app, waardoor betrokkenen op elk moment aanpassingen kunnen maken. Gebruikers kunnen via spraak invloed uitoefenen op de programmering van taken en herinneringen. Zo leert Tessa snel vanuit verschillende bronnen over tijd wat de gewenste routines zijn, en weet zij steeds beter aan te passen op het leven van de individu met dementie.

Deelnemen aan de Sprout eHealth challenge

Volg de voetsporen van Tinybots en maakt kans maken op groeigeld, toegang tot een grote klantgroep of ondersteuning door kennis en een ijzersterk netwerk? Schrijf in via deze link.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp