Sint Maartenskliniek Corona

Sint Maartenskliniek helpt bij oplossing tekort desinfecterende middelen

De coronacrisis leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden en snelle innovaties in onder meer de zorg. Zo gaat op initiatief van de Sint Maartenskliniek ‘drankmaker’ Avandis handalcohol en handgels maken om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van het landelijke tekort aan desinfecterende middelen.

Sinds de uitbraak van de coronacrisis ontstaan tekorten aan van alles, zoals mondkapjes en desinfecterende middelen. Apothekers kunnen vrij eenvoudig zelf handalcohol en -gel maken door water en glycerol met alcohol te combineren. Maar om aan de groeiende vraag te voldoen, zijn honderdduizenden liters desinfectans nodig. En snel. Dat lukt niet, zonder externe hulp. Apotheken zijn druk met andere zaken. Bovendien beschikt de branche niet over zo’n grote alcoholvoorraad.

Mark van Houdenhoven, bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek, liet het er niet bij zitten. Hij benaderde Avandis, maker van sterke dranken, en vroeg of ze handalcohol konden produceren. Op hun ‘ja’ volgde een bericht naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat snel alle benodigde papieren voor de bijzondere switch regelde. De eerste 100.000 liter ‘Sarphati handalcohol’ is binnenkort gereed, waarna vervolgens elke week dezelfde hoeveelheid van de band rolt.

Bron: De Gelderlander, 20 maart 2020

Waar ondernemers, kennisinstellingen en overheidsorganisaties in onze regio zich normaal buigen over gezamenlijke thema’s als energie, gezondheid, voeding en circulaire economie, anticiperen ze nu via bijzondere acties, nieuwe diensten en innovatieve initiatieven op de coronacrisis. Hoe en waarom ze dat doen? U leest het in onze speciale artikelenreeks.

Bent u ondernemer en benieuwd van welke regelingen u momenteel gebruik kunt maken? Check hiervoor ons overzichtsartikel

Meer over corona

Meer over Sint Maartenskliniek

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp