plastic huis

De toekomst van Arnhems plastic staat als een huis

Sommigen hebben er al kennis mee gemaakt op het dak van de Rozet in Arnhem tijdens Arnhem plasticvrij?: het plastic huis. De Save home is ontwikkeld door Save Plastics. Na dertig jaar met het bedrijf actief te zijn in het hergebruik van plastic, durfden Bram Peters en zijn collega’s het aan om een huis van dit materiaal te bouwen.

Wij hebben al jaren kennis van plastic en weten hoe sterk dit materiaal is. Door de juiste mensen bij elkaar te zetten gaat de Save home werkelijkheid worden.

Save Plastics ziet plastic als een grondstof en produceert gerecyclede producten voor de weg- water- en natuurbouw. Voorbeelden hiervan zijn steigerplanken, bruggen, lichtmasten, banken en picknicktafels. Met het bouwen van een plastic huis is Save Plastics een nieuwe weg ingeslagen.

Eerder bouwden Save Plastics en Plastic Fantastic een plastic kantoor op IPKW.

De juiste architectonische aanpak

Het plastic huis, Save home, is geproduceerd van hetzelfde plastic waarmee Save Plastics al dertig jaar werkt. De Save home is een compleet zelfvoorzienende woning. Dit is mogelijk gemaakt door de nieuwste technologieën, goede isolatie, zonnecollectoren en het op de zon plaatsen van de woning. Dit laatste is mogelijk doordat de woning modulair gebouwd is. De losse units waar de Save home uit bestaat kunnen naar wens worden ingedeeld en geschakeld. Dit maakt de woning verplaatsbaar.

Een virtuele tour door de woning

Hierover zegt Bram Peters van Save Plastics: “Wat de Save home zo bijzonder maakt, is de combinatie van vier pijlers die wij hanteren. Wij wilden graag een huis waar veiligheid en leefbaarheid voorop staan. De combinatie van een autarkisch, verplaatsbaar huis dat voor een heel groot deel uit plastic bestaat en vraagt om een speciale architectonische aanpak, is uniek”.

Wij weten hoe sterk het plastic is dat wij produceren. Op een gegeven moment ga je verder denken. Hier is de Save home uitgekomen.

Arnhem met plastic op de kaart zetten

Het bedrijf, gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) te Arnhem, draagt met het recyclen van lokaal plastic bij aan de circulaire regio. Save Plastics onderscheidt zich van andere plasticproducenten door zich niet alleen op de zogeheten monostromen te richten, maar door ook het vervuilde hardplastic mee te nemen in de productie. De circulaire werkwijze wordt gewaarborgd door producten die niet langer dan één leven mee gaan, terug te nemen en weer opnieuw te gebruiken.

Lees meer over het duurzame karakter van IPKW

Bram Peters: “Het is onze ambitie om zo veel mogelijk plastic afval te gebruiken in onze productie. Ons doel is om met de Save home een huis te maken van plastic afval dat alleen afkomstig is uit Arnhem, én dat geproduceerd is in Arnhem. Een Arnhemse innovatie die overal neergezet kan worden. Dit draagt bij aan onze circulaire regio”.

De Save home is tot 10 april 2019 te zien mét vr-bril op het dak van de Rozet in Arnhem.

Ook interessant

ElaadNL verhuist naar IPKW: de volgende mijlpaal voor Connectr

Connectr gestart met bouw Innovatielab: de kraamkamer van het energiecluster

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp