FoodCase Corona Rebuild Program; ScaleUpFood, Regio Deal Foodvalley; imec; Eat2Move, Voeding en cognitie, eten en drinken in de zorg, food for thought; too good to go

Al 22 deelnemers aan initiatief voor duurzame restaurants

Het initiatief Restaurants van Morgen is een succes. Al 22 restaurants gevestigd in de regio Foodvalley doen mee. Doel is om restaurants meer duurzaam te maken en het eten dat ze aanbieden gezonder.

Er doen acht restaurants uit Ede, zes uit Wageningen en twee uit zowel Rhenen, Nijkerk als Veenendaal mee. Deze restaurants maken hun kaart duurzamer door meer te werken met streekproducten en door verspilling terug te dringen. Ook worden hun gerechter gezonder: met meer groente en minder vet, suiker en zout. De duurzame kaart verkleint de impact op het milieu, maakt het menu gezonder en zorgt voor minder kosten, zo zeggen de initiatiefnemers.

Bij de deelnemers wordt eerst een nulmeting afgenomen. Daarna krijgen ze intensieve ondersteuning op maat met als doel om de genoemde voordelen ook echt te halen.

Restaurants van Morgen

Restaurants van Morgen is een initiatief van Natuur & Milieu en Greendish. Natuur & Milieu is een samenwerkingsorganisatie met als doel om de wereld schoner en duurzamer te maken. Greendish is een team van voedingsdeskundigen, chefs en gedragswetenschappers die als doel hebben om gezond- en duurzaam eten makkelijk, lekker en overal en voor iedereen toegankelijk te maken.

De initiatiefnemers waarschuwen voor de gevolgen van onze huidige eetgewoontes. We hebben in 2050 liefst 70 procent meer voedsel nodig dan nu als we niets veranderen aan onze manier van consumeren. Nu wordt bijvoorbeeld één derde deel van ons eten nog weggegooid.

Bekijk de deelnemende restaurants

Ook interessant

Meer ziekenhuizen voor gezonde en duurzame voedingskeuzes voor patiënten

Interactieve kaart Lifeport toont schatkaart aan bedrijvigheid regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp