Arnhem; Honk 1

Pop-upstore voor energietechniek maand lang in Arnhem

Met Honk 1 komt er vanaf half mei 2019 een maand lang een pop-upstore voor de energietechnieksector in Arnhem. Hier ontstaan matches tussen bedrijven en professionals, werkzoekenden en zij-instromers. Arnhem krijgt vanwege zijn rol in de energietechniek de landelijke primeur.

Als alles volgens plan verloopt vindt de opening medio mei plaats. Honk 1 is een initiatief van De Parels Compagnie in samenwerking met de provincie Gelderland.

We hebben gekeken naar de regio’s waarin er veel gebeurt op het gebied van energietechniek

Een speelgoedwinkel, clubhuis en oefenplek ineen

De pop-upstore moet voor bedrijven een plek worden waar zij aan technisch vaardig personeel kunnen komen. Andersom kunnen werknemers uit de technieksector, maar ook werkzoekenden en zij-instromers er in contact komen met werkgevers of ontdekken of de energietechniek als sector bij hen past.

De scouts van De Parels Compagnie helpen hen om hun talent te ontdekken en zorgen voor de koppeling tussen de werkgevers en de potentiële werknemers.

Het is een mix van een speelgoedwinkel, een clubhuis en een oefenplek”, zegt Jaap Hermsen van De Parels Compagnie: “Een speelgoedwinkel omdat mensen kunnen ontdekken wat ze met een bepaalde richting binnen de techniek hebben. Er liggen voorwerpen die te maken hebben met energietechniek. Wat als eerste hun aandacht trekt zegt al veel. Het is een clubhuis omdat het een laagdrempelige plek is voor de mensen die op elk moment binnen kunnen komen. Er is een stamtafel waar ze gesprekken kunnen voeren met de scouts. Het is ook een oefenplek waar de bezoekers hun technische vaardigheden kunnen verkennen. Dat helpt daarnaast de scouts om te zien waar de kwaliteiten van bezoekers liggen.”

Succesvol

Hermsen verwacht dan ook dat Honk 1 veel kan betekenen voor technische bedrijven uit de regio. Dat het concept werkt is vorig jaar al bewezen in Zeist waar De Parels Compagnie een pop-upstore voor de zorg heeft gerealiseerd.

Na Arnhem volgen dit jaar in ieder geval ook pop-upstores op de Noord-Veluwe en in de Stedendriehoek. Dat Arnhem er een krijgt is geen toeval. “We hebben gekeken naar de regio’s waarin er veel gebeurt op het gebied van energietechniek. Arnhem – Nijmegen kwam daar duidelijk in naar voren. Arnhem is toen gekozen als vestigingsplaats, maar Nijmegen heeft inmiddels ook al interesse getoond. Dat geldt trouwens ook voor Den Haag.”

Meer over de arbeidsmarkt

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp