Dit zijn de Parels van 2019

In 2019 zijn er drie nieuwe Parel-awards uitgereikt. Deze keer was het de beurt aan drie organisaties die opvallen door missiegedreven innovatie in de sectoren Food, Health en Energy en de cross-overs daartussen: Barenbrug, Noldus IT en Elestor.

Barenbrug

Barenbrug parel-award; Parels 2019

Parels 2019: Barenbrug kreeg op het jaarlijkse event van The Economic Board de Parel-award uitgereikt

Op 3 oktober 2019, tijdens het jaarlijkse event van The Economic Board, kreeg Barenbrug de 3D-geprinte Parel-award uitgereikt door directeur Sigrid Helbig: “De aarde helpen verbeteren is een van de doelstellingen van Barenbrug. Barenbrug heeft een groot aandeel in de voedingsgrassen waar bijvoorbeeld koeien van eten. Cruciaal in de wereldwijde voedselproductie om te zorgen dat er voldoende eten is. Met deze Parel-award brengen we ook onder de aandacht dat de speersector Food behalve uit directe voedselproductie uit nog veel meer aan voeding gerelateerde thema’s kan bestaan.”

Met zijn innovatiekracht ontwikkelt Barenbrug grassoorten waarmee het bedrijf klimaatverandering wil verminderen en de wereld van voldoende voedsel voorzien. Denk aan gras dat minder vaak gemaaid hoeft te worden, beter tegen droogte kan of lichter verteerbaar is voor koeien waardoor minder methaangas wordt uitgestoten.

Meer over Barenbrug

Noldus IT

Sigrid Helbig overhandigt Parel-award aan Lucas Noldus Noldus IT; Parels 2019

Parels 2019: Sigrid Helbig overhandigt Parel-award aan Lucas Noldus.

Noldus IT ontving op 25 november 2019 Parel-award uitgereikt door The Economic Board directeur Sigrid Helbig. Het bedrijf werd voorgedragen door partner i3B, clusterorganisatie van ICT-bedrijven en kennisinstituten die zich bezig houden met Brain, Body and Behavior. “Noldus IT is in dertig jaar uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van gedragsonderzoek. Als IT-specialist leveren zij met data een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van mensen- en dierenwelzijn. Een lichtend voorbeeld van missiegedreven innovaties. Het bedrijf is begaan met de omgeving en een mooi uithangbord voor de regio op het gebied van kunstmatige intelligentie.”

Noldus IT ontwikkelt en levert wereldwijd meet- en analysesystemen voor gedragsonderzoek. Het bedrijf verscheept software, hardware en videosystemen over de hele wereld om geavanceerde observatie- en usability-labs in te richten. Afnemers worden getraind met de systemen te werken om daarmee zelf onderzoek te doen. Daarnaast levert Noldus adviesdiensten voor het doen van onderzoek.

Meer over Noldus IT

Elestor

Elestor Parel team

Parels 2019: Elestor-oprichter Wiebrand Kout ziet de Parel-award als erkenning van het harde werk van zijn team.

Elestor is de vijftiende parel van de regio. Op 19 december jl. overhandigde Sigrid Helbig de Parel-award aan oprichter Wiebrand Kout  “Met Elestor kunnen wij als regio een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie, waarbij tegelijkertijd de economie van de regio wordt versterkt. Elestor is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat op termijn een grote impact kan maken. De snelle overstap naar hernieuwbare energiebronnen zorgt ervoor dat vraag en aanbod van energie niet altijd matchen. Omdat capaciteitsuitbreiding van het energienet onbetaalbaar is, moeten we naar andere mogelijkheden uitwijken. Energieopslag biedt dan een uitkomst, zeker als dit op een betaalbare manier gebeurt.”

Met het bouwen van waterstofbromide flowbatterijen maakt Elestor het mogelijk grote hoeveelheden duurzaam opgewekte energie op te slaan tegen lage kosten. Voor het ontwerpen van de batterij ontwikkelt Elestor eigen technologie. Deze wordt nu nog getest in pilotsystemen. Diverse potentiële klanten hebben zich echter al aan het bedrijf gecommitteerd en kijken met interesse uit naar het moment waarop de batterij voor hen beschikbaar komt.

Meer over Elestor

Parels 2019 en 2020

In 2019 is alweer de vijftiende Parel-award uitgereikt! Er zijn echter nog veel mooie, innovatieve, toonaangevende organisaties en bedrijven aan te wijzen in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Ook in 2020 reiken we weer nieuwe awards uit. Weten welke bedrijven er allemaal tot Parel benoemd zijn? Kijk dan hier.

Wilt u iemand nomineren voor de Parel-award? Dat kan ook! Kijk dan op de Parel-award aanmeldpagina.

Meer over onze Parels

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp