Slim opgewekt

Parel Slim Opgewekt verduurzaamde al meer dan 80 scholen

Parel van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen Slim Opgewekt verduurzaamde in vijf jaar tijd meer dan tachtig scholen in heel Nederland. Daarbij wist de organisatie 30.000 kinderen bewust te maken van klimaatverandering en het verantwoord omgaan met energie.

Slim Opgewekt biedt Nederlandse basisscholen een volledig duurzaamheidspakket aan: van financieel advies tot een educatieve aanpak voor leerlingen.

Hilde van Dijk, mede-oprichter van Slim Opgewekt: “Vijf jaar geleden had ik niet kunnen dromen dat we vandaag de dag 40 man in dienst zouden hebben en bijna 150 locaties hebben verduurzaamd. We zijn destijds gestart met Slim Opgewekt, gevolgd door Sportief Opgewekt in 2014 en dit jaar kwam er Onze Zorg is Opgewekt bij. We richten ons bewust op het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed.”

De besparing die Slim Opgewekt en de zusterorganisaties wisten te behalen ligt inmiddels al op 4,5 miljoen CO2. Om zo hard te kunnen groeien klopte het bedrijf aan bij Oost NL voor een lening uit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland: “Wij zijn trots dat deze snelle groeier binnen vier jaar zich ontwikkelde van start-up tot volwassen onderneming. Oost NL heeft als financier en sparringpartner voor het management een bijdrage kunnen leveren aan die groei. We investeren graag in ondernemers die duurzaamheid en ondernemerschap aan elkaar verbinden”, aldus Marius Prins, algemeen directeur van Oost NL.

Ook interessant:

Ontwerpen voor een duurzame wereld: ‘Wat kan ik zelf bijdragen aan een duurzamere wereld?’

Ik hoop dat we de wereld een beetje mooier achterlaten

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp