drie nieuwe parels, drie nieuwe parels, Openingsevent The Economic Board, foto's event, eerste 40 dagen; Parel-award 2018

Hier leeft het. Wij zien het.

Composteerbare koffiecupjes, een geneesmiddel tegen malaria, energie opwekken uit levende planten. Het zijn allemaal innovaties in Food, Health en Energy uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Inspirerende verhalen staan centraal tijdens het openingsevent van The Economic Board, een initiatief dat van deze regio ‘the place to be’ wil maken.

“Wij gaan met 1 miljoen mensen samenwerken aan een investeringsagenda voor de regio”, legt Sigrid Helbig uit, directeur van The Economic Board. Vol enthousiasme overtuigt ze meer dan 200 genodigden van het belang van regionale verbinding. “The Economic Board is de innovatiemotor op het gebied van Food, Health en Energy. We brengen ondernemers, kennisinstellingen en overheden samen. Hier leeft het en dát laten we zien.“

Volop wow-verhalen

Dat inspirerende cases in deze regio voor het oprapen liggen, is overduidelijk als dagvoorzitter Rens de Jong aanwezigen spontaan vraagt hun wow-verhaal te pitchen. Direct poppen verhalen op van marktleiders, start-ups en universiteiten die elkaar opzochten en hierdoor hun succes vergrootten. Wat een energie! Het nieuwe Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent als locatie past hier precies bij. Bijzondere aandacht is er voor de scale-up Tinybots uit Nijmegen. Met de ontwikkeling van een kleine sociale robot wint het bedrijf een innovatiereis naar Silicon Valley.

Parel Awards

Voorzitter van The Economic Board Bruls reikt Parel Awards uit aan drie opvallende ondernemers uit de regio. Bruls: “Eén van de belangrijkste taken van The Economic Board is dat we de regio verkopen. Dat doen we door verhalen te vertellen over onze ‘parels’. Ik ben trots om een Parel Award uit te mogen reiken aan Koffiebranderij Peeze, TropIQ Health Science en Plant-e. “

Springplank naar Europa

Veel sprekers benadrukken dat de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen niet aan de rand van Nederland ligt, maar in het hart van Europa. Anja van Niersen, directeur van Allego: “Niet voor niets is onze laadinfrastructuur open. De markt voor elektrisch vervoer is zó groot. Bovendien kunnen we de energietransitie alleen realiseren op internationale schaal.”

Ook twee andere succesvolle ondernemers spreken over het belang van (internationale) samenwerking en innovatie. Marian Geluk, directeur van TiFN: “Door technologie en wetenschap te verbinden, maken we van de AgriFood sector een kenniseconomie.” Roald van Noort, directeur CRV: “De melk- en vleesveehouderij kan zeven keer meer omzet kan draaien door samen te werken en data te delen.”

Ideaal ondernemersklimaat

Dat innovatie in het DNA zit van deze regio, bewijst onderzoeker Joris Knoben van de Radboud Universiteit in de economische kwartaalbarometer. Uit de eerste resultaten blijkt dat het ondernemersvertrouwen in de regio 40% is tegen 9% in Nederland. Een veelbelovend resultaat waarop The Economic Board voortbouwt met ondernemers, kennisinstellingen en overheden.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp