MKB-deal; Nederland slim benutten; corona rebuild program biedt ondernemers perspectief; duurzaam ondernemen; subsidiemogelijkheden Gelderland februari - maart 2019

Oost NL start met Corona Rebuild Program

Door de coronacrisis verkeren veel start-ups en bedrijven in zwaar weer. Op woensdag 15 april start Oost NL met het Corona Rebuild Program (CRP). Het programma is speciaal ontwikkeld om innovatieve ondernemingen in Gelderland en Overijssel die hard geraakt worden door de coronacrisis perspectief te bieden.

Dit doen zij in navolging van de introductie van het programma door de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Hoewel het programma is gericht op bedrijven die al contacten hebben met Oost NL, kunnen ook andere ondernemers hiervoor in aanmerking komen.

Lees hier meer over hulp die ondernemers uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen kunnen krijgen

Corona Rebuild Program

Het programma van Oost NL bestaat uit tien modules die in totaal dertig dagen in beslag nemen. Deze modules worden deels in groepsverband doorlopen, en deels individueel met begeleiding vanuit Oost NL. Door het directe contact met andere ondernemers biedt het programma de mogelijkheid om van elkaar te leren.

Inhoudelijk helpt het Corona Rebuild Program bij het verkrijgen van inzicht in de eigen financiële situatie en in mogelijke financiële noodhulp. Daarnaast worden de verschillende businessmodellen van deelnemers onder de loep genomen, om zo te ontdekken waar krachten en uitdagingen liggen. Op deze manier komen ondernemers te weten met welke scenario’s zij rekening moeten houden, en hoe ze hun aanpassingsvermogen zo kunnen inzetten om sterker uit de coronacrisis te komen. Want uiteindelijk staat de toekomst centraal.

Samenwerking

Verschillende ontwikkelingsmaatschappijen door het hele land gaan een soortgelijk programma aanbieden om zo de economische impact van de crisis in te dammen. Oost NL werkt dan ook nauw samen met de BOM, om ondernemers optimaal van dienst te kunnen zijn.

Volgens de BOM is het cruciaal om nu al actie te ondernemen. “Het is een moeilijke opgave waar ondernemers voor staan. Wij denken dat reactiesnelheid en aanpassingsvermogen op dit moment gaan bepalen welke ondernemers gaan overleven en welke niet.”

Instromen

Op iedere woensdag is het mogelijk om in te stromen in het Corona Rebuild Program van Oost NL. Het programma is volledig digitaal. Meer informatie vindt u hier.

Verder lezen / aanmelden

Meer over corona

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp