Finalisten ignite award

Nijmeegse TriUnity wint IGNITE Award 2017

Gelderse start-ups op het gebied van sociaal ondernemen konden zich inschrijven. De IGNITE Award bestaat uit 100.000 euro en uitgebreide begeleiding. De eerste prijs was voor Nijmeegse initiatiefnemers die autistische jongeren de arbeidsmarkt ophelpen. De tweede prijs ging vervolgens naar het Arnhemse bedrijf De Voorwerkers.

Na een uitgebreide selectieronde volgden de zes finalisten zeven weken lang een intensief leertraject onder begeleiding van coaches en trainers. Daarin toetsten ze hun ideeën op haalbaarheid, breidden hun netwerk uit en versterkten hun businessplannen. Tenslotte presenteerden ze hun onderneming aan de vakjury en het publiek tijdens de finale op 30 november.

TriUnity

TriUnity komt met een slimme oplossing voor autistische jongeren en helpt ze de arbeidsmarkt op. Het team wist vanuit hun hart de jury te overtuigen van de noodzaak van hun onderneming. Ze ontwikkelen een integrale leermethode voor jongeren met autisme met een gemiddeld tot hoog IQ. Dit met als doel hen de arbeidsmarkt op te helpen.

Jurylid Marieke van Loon: “Jullie unieke integrale aanpak kan een groot verschil maken voor deze jongeren. Jullie voelen daarbij bijzonder goed aan wat deze doelgroep nodig heeft.”

Daarom reageren initiatiefnemers Mireille en Huub Hopman verheugd op het investeringsbedrag. Huub: “Nu kunnen we écht aan de slag. Daarnaast heeft het meedoen aan de IGNITE Award ons zoveel meer gebracht. Het heeft ons echt leren ondernemen.”

De Voorwerkers

De tweede prijs van vijftigduizend euro ging naar De Voorwerkers in Arnhem. Dit is een montage- en assemblagebedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens de jury een onderneming waarbij de kracht in de eenvoud zit: “Jullie zijn een gewoon bedrijf, maar met en voor bijzondere mensen.”

 

foto: Marleen Kuipers

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp