NEXTgarden RTL4, Groen Gas Gelderland

RTL4 op bezoek bij ‘Tuinbouwmekka’ NEXTgarden

In het programma Nederland Heeft Het: De Provincies wordt er per provincie gekeken wat het te bieden heeft aan geschiedenis, cultuur en landschap. Deze week was het tijd voor de provincie Gelderland. In het RTL4 programma was afgelopen zondag ook hotspot NEXTgarden te bewonderen. 

NEXTgarden RTL4

Presentatrice Anoek van Kooijk bracht in de aflevering een bezoek aan het gebied NEXTgarden (supported by The Economic Board), een innovatief en duurzaam tuinbouwgebied in de gemeente Lingewaard. NEXTgarden loopt voorop als aankomend eerste energieneutrale tuinbouwgebied van Europa. In de uitzending van RTL 4 duikt presentatrice Anouk van Kooijk dieper in op dit ‘mekka binnen de tuinbouw’. Ze spreekt met Paul Hospers en Jan Taks in de nieuwe kas, die enkele weken geleden werd geopend.

Hospers, projectleider NEXTgarden: “[We bevinden ons] Vlakbij Wageningen Universiteit, Radboud Universiteit, Van Hall Larenstein; die zitten hier bij wijze van spreke om de hoek. Er zit dus ook een heleboel groene kennis. Dit is eigenlijk de plek met de meeste groene kennis ter wereld. En wat we steeds meer proberen te doen is de link leggen tussen die kennis en wat er hier in het gebied gebeurt.”

Hoe ze dat doen? Bekijk dan de herhaling aanstaande zaterdag 28 oktober om 08:30 uur of kijk het programma terug via Nederlandheefthet.tv.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp