Nederlandse Innovatie Prijs 2019; Davos tot Dubai; marcel Hielkema

Deelnemers Nederlandse Innovatie Monitor maken kans op Innovatie Prijs

Het Amsterdam Centre for Business Innovation voert ook dit jaar weer de Nederlandse Innovatie Monitor uit. Deelnemers aan het grootschalige onderzoek maken kans op de Nederlandse Innovatie Prijs 2019.

De Innovatie Prijs wordt op 26 juni uitgereikt in het televisieprogramma De Wereld van Morgen op NPO 1. Een vakjury kiest de winnaar uit drie genomineerden. Die zijn geselecteerd op basis van onder andere deskresearch en interviews met het management.

Ook krijgt iedereen die meedoet aan het onderzoek een managementrapportage op maat die aantoont hoe innovatief zijn of haar organisatie is in vergelijking met het gemiddelde in de sector. Deelnemen aan het onderzoek kan door deze vragenlijst in te vullen. Dat kan tot zondag 12 mei.

Gelderse ondernemers Innovatie Monitor

De Innovatie Monitor van 2018 leverde een aantal interessante conclusies op. De robotisering kwam duidelijk naar voren en de onderzoekers spraken over een vierde industriële revolutie. In onder meer de financiële sector zal dat voor een verlies aan arbeidsplaatsen zorgen, maar in de ICT komt daardoor juist meer werkgelegenheid. Ook bleek er veel meer te zijn geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling dan in de jaren ervoor. Alleen in 2009 was dat percentage hoger.

Ook bleek dat sociale innovatie, zoals nieuwe manieren van organiseren, managen, werken en samenwerken, volgens de deelnemende managers belangrijker is dan technische innovatie. Toch besteedden bedrijven minder aan sociale innovatie dan het jaar ervoor. Er kwamen ook uitdagingen naar voren. Zo hebben bedrijven moeite om aan technisch geschoold personeel te komen. Ook worstelen jonge en kleine organisatie met digitale businessmodellen.

De regio’s Noord-Holland en Brabant kwamen uit het onderzoek als de meest innovatieve naar voren. Gelderland werd samengevoegd met Overijssel en Utrecht en dat gebied scoorde op alle punten iets onder het landelijk gemiddelde. Omdat de onderzoekers weten dat er wel veel innovatie in Gelderland plaatsvindt roepen ze Gelderse bedrijven nadrukkelijk op, ook in samenwerking met de provincie Gelderland, om aan het onderzoek mee te doen.

Meedoen

Meer over innovatie

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp