teamscope; pinkRF; CITC plannen 2020; PinkRF, Rockstart Digital Health, Rikus Wolbers, Novio Tech Campus, Health en High Tech, mdxhealth, novio tech campus, nieuwbouw EPR, Briskr, Debat Innovatie en ondernemen, novio tech campus

Briskr nieuwe naam Business Generator Health & High Tech

Donderdag 12 oktober werden de naam en de plannen van de Business Generator Health & High Tech officieel gelanceerd op de Novio Tech Campus in Nijmegen. Briskr wordt de nieuwe naam. De middag werd luister bijgezet door diverse sprekers, die focusten op de ontwikkeling van de samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven.

Briskr: health and high tech generator

Rikus Wolbers kondigt de nieuwe organisatie aan: “We hebben altijd gezegd dat de Business Generator Health & High Tech de werktitel was. We hebben een naam nodig die beter bekt en wat ons gaat verbinden. Want als je de campus wilt verkopen, dan verkoop je niet alleen de campus maar heel Nijmegen.” Briskr is een consortium van verschillende partijen actief in de topsectoren Life Sciences, Health & High Tech, aangevuld met overheidsinstanties. Het doel van Briskr is om support en profilering van innovatieve start-ups en mkb te stroomlijnen en te versterken.

“De aanleiding voor de samenwerking is dat veel innovatie-initiatieven in de regio tot op heden nogal verspreid plaatsvonden”, aldus  Wolbers. “Door deze initiatieven te bundelen komen we tot een beter aanbod van supportactiviteiten en versterken we het Health & High Tech ecosysteem.”

Ook het aanbieden van faciliteiten is een van de voordelen van Briskr. “Het bedrijfsleven weet soms niet wat er allemaal in de regio te krijgen is als het gaat om onderzoeksfaciliteiten” vervolgt Wolbers. “Het slaan van een brug tussen bedrijven en de wetenschap is een van de zaken die we stimuleren. Er zijn prachtige mogelijkheden voor bedrijven om projectmatig onderzoek te doen bij de Radboud Universiteit, Radboudumc en de HAN. Wij gaan ze wijzen op deze mogelijkheden en proactief in contact brengen.”

Sociologie van een stad

Voordat de onthulling plaatsvond, lieten verschillende partijen hun licht schijnen op kennisintensieve samenwerking. Rob van Gijzel, voormalig burgemeester van de gemeente Eindhoven, vertelt over zijn ervaringen met het opzetten van Brainport en welke vier crises daarbij aan de grondslag hebben gestaan en hij het hoofd heeft moeten bieden. Belangrijke lessen worden prachtig samengevat: “Innovatie betekent per definitie dat de leerling beter is dan de meester” en “Op de schouders van wat niet lukt, wordt gebouwd wat wel lukt.” Van Gijzel is een grote voorstander van de Triple Helix: “Het werkt, dat is evident. Je moet de ander ruimte geven. Samen betekent niet dat de overheid het laatste woord heeft.”

Gedeputeerde en boardlid Scheffer van de Provincie Gelderland en wethouder van de gemeente Nijmegen Zoetelief worden gevraagd naar hun mening over dit onderwerp. Scheffer: “Wij horen veel te vaak: wij moeten het doen zoals Brainport heeft gedaan. En dat moeten we juist niet, want onze situatie is heel anders. Je moet vanuit je eigen kracht werken en ons geval zijn dat geen crises.” Deze kracht van de regio ligt volgens hem in het ecosysteem van Nijmegen, de sociologie van de stad bepaalt immers wat je als stad kunt: “High Tech zit in het DNA van deze stad.” Zoetelief vult aan: “We moeten breder denken. De hele stad moet de campus vormen, dat moet niet beperkt blijven. Ik zie Nederland als een grote metropool, die als één grote ruimte wordt beoordeeld vanuit Amerika.”

De juiste mensen

Edwin de Rooij, boardlid van The Economic Board en deputy CEO van Synthon, vertelt hoe Synthon van start-up uitgroeide tot een grown-up: “We willen alles zelf in de hand hebben en niet afhankelijk worden van andere partijen.” Voor Synthon is het belangrijk dat goed opgeleide mensen zich in de omgeving bevinden en dat zij hier vinden wat zij zoeken. Charles Smit van Nexperia oordeelt hetzelfde: “Wanneer je hier niet de juiste mensen kunt vinden, dan ga je een verschuiving zien naar waar dat dat wel is. […] Op de langer termijn wil je dat de regio een magneet is voor talent, wat bij ons en bij andere bedrijven op dit terrein zoals NXP, komt werken. Dan is het heel belangrijk dat je dit profiel hebt.”

Dat bedrijven als Nexperia zich hier bevinden, heeft een positief effect op Nijmegen. Zo is de semicon in Nijmegen alleen al goed voor 2200+ goed opgeleide medewerkers vertelt Smit. Maar niet alleen dat, het bedrijf trekt jaarlijks ook zo’n 12.000 gasten uit het buitenland die onder meer gebruikmaken van de lokale hotels, conferentiemogelijkheden, taxi’s en restaurants.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp