Jan Terlouw Innovatieprijs

Jan Terlouw Innovatieprijs voor uw favoriete duurzame bedrijf?

Tot 20 augustus kunt u bedrijven voordragen voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018. Kent u een vernieuwend bedrijf of een start-up die inzet op duurzaamheid? Meld deze aan en misschien krijgt het bedrijf daardoor een mooie geldprijs, media-aandacht of begeleiding door experts.

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat al sinds 2011 en biedt beginnende ondernemers in duurzaamheid een geldprijs, een podium of begeleiding. Bedrijven kunnen zich zelf aanmelden. Maar sinds dit jaar kunt u ook een of meerdere ondernemingen voordragen.

We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap, technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren.
Jan Terlouw

Eigenlijk twee prijzen

De hoofdprijs is bedoeld voor ondernemers die hun innovatie na 2016 naar de markt brengen of brachten. Ze worden beoordeeld op innovativiteit en duurzaamheid. Daarnaast op  huidige en potentiële economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject.
Naast deze hoofdprijs is er de ambitieprijs. Deze aanmoedigingsprijs is voor start-ups en klein MKB (tot 10 werknemers) die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs biedt 5.000 euro en vijf dagen ondersteuning door Kiemt. De beoordeling van kandidaten is hierbij ook gebaseerd op het stappenplan voor de marktintroductie.

Voor beide prijzen geldt dat het gaat om een innovatie in Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie. De onderneming is gevestigd in Oost-Nederland en de ontwikkeling van de innovatie vindt daar ook plaats. Een innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs.

Tijdlijn

Eind augustus maakt een expertcomité de genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 bekend.

Op 1 oktober wordt de Jan Terlouw Innovatieprijs uitgereikt op het Kiemt Najaarscongres. Daar presenteren alle genomineerden zich voor een comité dat de winnaar kiest. Dat bestaat uit vier vertegenwoordigers van participanten uit het Kiemt-netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw.

Meld vóór 20 augustus uw favoriete bedrijf aan
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp