ambitie slimme duurzaamheid; duurzaamheid in de genen; AtlasInvest Entrepreneurship Grant; corona ondernemers; civic entrepreneurs; duurzame voedselproductie, Duurzaam Overbetuwe; klimaatrapport; duurzame dinsdag; econometer; Jan Terlouw Innovatieprijs 2018; Trouw Duurzame 100, boordevol, Go Voort, Volgroen, City Deal Gelrestad; duurzame wereld

Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 voor Time Shift Energy Storage

Tijdens het Kiemt Najaarscongres is de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 uitgereikt aan Time Shift Energy Storage uit Arnhem. Time Shift Energy Storage heeft industriële energieopslagsystemen ontwikkeld, die werken op gerecyclede batterijen. Tot nu toe worden batterijen die al gebruikt zijn vernietigd. Het nieuwe systeem kan leiden tot belangrijke kostenbesparing in de energie-opslag én is duurzaam.

Het was zeer moeilijk. Het waren allemaal prachtige projecten.

Het Kiemt Najaarscongres vond plaats op 1 oktober en had als thema CO2 uit de lucht. Diverse sprekers gaven een toelichting op het verminderen van CO2-uitstoot en de energietransitie. De uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs was een belangrijk onderdeel van het congres. Jan Terlouw, oud-politicus en schrijver, reikte de prijs uit aan Time Shift Energy Storage. BLUE-tec en CarbonOrO maakten ook kans op de prijs.

Jan Terlouw Innovatieprijs 2018

Time Shift Energy Storage ontvangt een cheque van 10.000 euro. Casper Scheltinga van Time Shift Energy Storage: “Dit helpt ons om te groeien en nieuwe mensen aan te nemen uit de regio.” De jury vond het moeilijk om te kiezen uit de projecten, maar heeft uiteindelijk voor het bedrijf gekozen vanwege de sterke maatschappelijke drijfveer en de sterke regionale binding.

Naast de Jan Terlouw Innovatieprijs 2018 werd ook de Ambitieprijs 2018 uitgereikt. De winnaar van deze prijs, Green Minerals, ontvangt een bedrag van 5.000 euro, vijf dagen advies en ondersteuning vanuit Kiemt en gratis huisvesting.

Ook interessant

Inschrijving Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 voor duurzame ondernemers geopend

AeroCount gaat de strijd met fijnstof aan

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp