InScience 2021: Lust for Life

Wetenschapsfilmfestival InScience staat in 2021 in het teken van 'Lust for Life'

Het is tijd voor een ode aan het leven. Dat vinden de organisatoren van het wetenschapsfilmfestival InScience. Tussen 10 en 14 november 2021 gaat het evenement een hybride editie tegemoet, met als thema ‘Lust for Life’.

InScience kiest, na de online editie van 2020, dit jaar voor een hybride vorm. In LUX en op verschillende andere locaties in Nijmegen toont het festival de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar. Ook komt de organisatie met het zogenaamde InScience on Tour: dit is een initiatief waarmee het beste van het programma te zien is in verschillende universiteitssteden. De kaartverkoop voor het festival start op 21 oktober.

Lust for Life

Lust for Life (InScience)In een speciaal themaprogramma staat dit jaar ‘het gezonde leven’ centraal. Het gaat dan niet alleen om onze fysieke gezondheid, maar juist ook de koppeling met de mentale, maatschappelijke, planetaire gezondheid. Hiermee onderzoekt InScience onderzoekt verschillende wetenschappelijke ontwikkelingen om daarmee te achterhalen wat het belang is van het gezonde leven.

Daisy van de Zande, festivaldirecteur van InScience, vindt het tijd voor een ode aan het leven: “We zien hoe sterk de drang is om door te gaan, tegen de klippen op, en er gewoon iets van te maken. Hoe toegewijd we zijn aan elkaar en het leven om ons heen. We zien het terug in het record aantal ingezonden films: filmmakers hebben bepaald niet stilgezeten. Hun films tonen het levenswerk van wetenschappers en de zoektocht naar antwoorden op grote en kleine levensvragen.”

InScience on Tour

De hoofdlocatie van InScience is Nijmegen, maar dit jaar is het filmfestival door héél Nederland te volgen met InScience on Tour. In verschillende studentensteden laat InScience de beste films van de afgelopen edities zien met aanvullende nagesprekken. Dit programma vindt plaats in samenwerking met universiteiten, hogescholen en lokale bioscopen.

Deelnemende steden:

  • Amsterdam
  • Breda
  • Eindhoven
  • Rotterdam
  • Tilburg
  • Wageningen

Eerste films InScience 2021

InScience maakt in aanloop naar het festival stapsgewijs onderdelen van het programma bekend. Inmiddels weten we de eerste titels die gedraaid zullen worden. Onderstaande titels dompelen u helemaal onder in de wereld van de wetenschap.

  • In Silico
  • Descending the Mountain
  • Son of Monarchs

Op de website van InScience vindt u de komende tijd nog veel meer titels.

Meer over AI

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp