InScience 2018 prijsuitreiking

InScience 2018: verdere groei

Ruim 8.000 bezoekers bezochten de vierde editie van InScience in filmhuis LUX. Dit Nijmeegse festival vindt elk jaar plaats in november. Het is een internationaal festival rondom de wetenschapsfilm dat jaarlijks honderden professionals en een groot geïnteresseerd publiek aantrekt.

Artificiele Intelligentie

InScience 2018 verkent de toekomst van AI met de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar, internationale topwetenschappers en een expositie op het snijvlak van kunst en wetenschap. De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Dit jaar toonde InScience de impact, kansen, gevaren en de dilemma’s van de zich exponentieel ontwikkelende technologie. Veel wetenschappers beschouwen dit als de belangrijkste discussie van deze tijd: hoe gaat kunstmatige intelligentie de wereld veranderen? Welke consequenties hebben de toepassingen op de samenleving?

De groei bewijst dat het publiek de toegevoegde waarde van dit festival waardeert.

Groei

De groei van het festival zet zich dit jaar door. Het aantal deelnemers verdubbelde ten opzichte van 2017. Ruim 8.000 bezoekers bezochten de vierde editie van InScience. Van de meer dan 60 films, beleefden 21 films een Nederlandse première op het festival.

Meer dan 180 wetenschappers, filmmakers, scenaristen en kunstenaars uit binnen- en buitenland namen deel aan de gesprekken rond de filmprogramma’s. 2.200 studenten en leerlingen bezochten het educatieprogramma van InScience.

Festivaldirecteur Johan van de Woestijne kijkt terug op een geslaagde vierde editie: “Als festival waar de wetenschapsfilm centraal staat, is InScience een voor Nederland uniek festival. Met de jaarlijkse groei heeft InScience bewezen dat die toegevoegde waarde aan het geheel van filmfestivals door het publiek gewaardeerd wordt.”

NTR Audience Award

De laatste avond van het vijfdaagse festival vond de Awardshow plaats. Daar maakte Elisabeth van Nimwegen, presentator van NTR Focus, de winnaar van de NTR Audience Award bekend.
De winnende documentaire Into the Okavango van regisseur Neil Gelinas laat zien hoe een gedreven groep natuurliefhebbers en wetenschappers hun doel achterna streeft: het redden van de adembenemende Okavango Delta. De NTR Audience Award bedraagt €2.500.

Student Jury Award

De studentenjury heeft de film Inventing Tomorrow tot beste wetenschapsfilm uitgeroepen: “One of the things we searched for in a film was inspiration. We believe this film really touched on the fundamentals of science: the intrinsic motivation of humans to learn and explore the world.”

InScience is supported by The Economic Board. Lees meer

Wetenschapsfilmfestival InScience staat in 2021 in het teken van ‘Lust for Life’

InScience 2020: Our future in the making

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp