Samenwerken aan INNOVATE 2019 om de regio neer te zetten

Op 3, 4 en 5 oktober is het weer feest in Arnhem met INNOVATE 2019: het festival over innovaties die onze toekomst gaan veranderen. The Economic Board organiseert samen met INNOVATE op 3 oktober haar jaarlijkse event in de zojuist gerenoveerde Eusebiuskerk.

3 oktober – The Economic Board x INNOVATE

Tom Kortbeek is directeur van INNOVATE en vertelt enthousiast over de samenwerking met The Economic Board. “Met INNOVATE maken we van beleid een beleving, om uit te stralen dat het in deze regio gebeurt. The Economic Board heeft dezelfde inzet. Dus samen kunnen we echt iets te geks doen. Het event van de board had vorig jaar topsprekers en wij bieden een topbeleving. Dat gecombineerd maakt een topevenement, denk ik!”

Van Kortbeek is dan ook heel blij met keynote-spreker op het event: Heino Falcke, de fotograaf van het zwarte gat, “en wat mij betreft toekomstig Nobelprijswinnaar.”

Nu we als organiserende organisaties op deze manier over onze schaduw heen stappen, maken we samen een topavond waarmee we samen de regio promoten.

4 oktober – INNOVATE Expert Day

Op de tweede dag van het festival is het centrum van Arnhem de plaats waar het allemaal gebeurt. “Met een stadslab voor mobiliteit in samenwerking met Rozet gaan we een slinger geven aan de ontwikkelingen in de binnenstad.” Naast deze bijeenkomsten voor ondernemers, overheden en andere experts, is er ook een educatie-challenge voor basisscholen. Al drie weken van tevoren beginnen de kinderen aan de challenge en op 4 oktober horen ze wie er gewonnen heeft.

INNOVATE 2019

5 oktober – INNOVATE: Experience

Op het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is op de zaterdag de INNOVATE: Experience op touw gezet samen met VNO-NCW’s Techniekdag. Daarbij tonen meer dan 250 deelnemers aan meer dan 15.000 bezoekers de nieuwste ontwikkelingen, die ons allemaal gaan raken en meenemen.

Zelf is Kortbeek heel benieuwd naar INNOVATE Game, voor het eerst een onderdeel over games. “Voor kinderen en volwassen hebben we al veel, maar deze doelgroep, zeg maar van 12 tot ehm … 35-jarigen, spreken we nu ook aan. Op het gebied van gaming kun je ervaren wat er allemaal kan met de nieuwste hard- en software.” Hij verheugt zich vooral ook op De Koude Kermis, met een draaimolen, knuffelgrijpers en een achtbaan in digitale stijl.

Meer over innovaties in de regio

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp