Smart Industry INNOVATE 2018; Tom Verbeek

INNOVATE 2018, veel belangstelling voor the alternate future

Op 4, 5 en 6 oktober toonden makers uit Gelderland hun innovaties op de vierde editie van INNOVATE in Arnhem. Zo’n 175 wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en designers presenteerden hun toekomstvisie op de uitdagingen rond energie, voeding en zorg.

Dit jaarlijkse festival laat zien waarom Arnhem de innovatiehoofdstad van Nederland is. INNOVATE maakt zichtbaar wat de regio aan creativiteit, hoogwaardige kennis en innovatie in huis heeft en stimuleert alle partijen om nog meer met elkaar samen te werken.

INNOVATE Experience

INNOVATE 2018 logo

Ruim 17.500 bezoekers zorgden op de publieksdag, INNOVATE Experience, voor een nieuw record. Ze kwamen op zaterdag naar het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Daar kon je een rondleiding krijgen over het terrein, de Techniekdag Arnhem bezoeken en nog eens honderd innovaties van aanwezige bedrijven, ontwerpers en kunstenaars ontdekken.

Een paar voorbeelden: Op een aanlegsteiger bij de haven van IPKW bouwt Airhunters ’s werelds eerste kantoor van afvalplastic. Bezoekers konden de plannen en impressies bekijken. InScience, het internationale sciencefestival in Nijmegen, bood een voorproefje van de vierde editie met een aantal ‘shorts’ over kunstmatige intelligentie. De NANO Supermarkt is een tentoonstelling met nanotech-producten die misschien over tien jaar echt verkocht worden. Willen we dat wel? Je kon in elk geval alvast een broodje insect proeven bij BUGZZ.

Techniekdag Arnhem

Onderdeel van de INNOVATE Experience op 6 oktober was de jaarlijkse Techniekdag Arnhem, die in een aparte hal op IPKW 10.000 bezoekers mocht verwelkomen

Pieter de Boer is Business Representative bij The Economic Board en regiomanager bij VNO-NCW Midden. Hij organiseert jaarlijks de Techniekdagen in Arnhem, Nijmegen en Zevenaar.

Over deze Techniekdag vertelt hij: “Omdat we ook samenwerkten met de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, konden we meer zorginnovaties tonen dan voorheen. Zo was er bijvoorbeeld een nagebouwde operatiekamer van Rijnstate aanwezig, waarin kinderen met de apparatuur konden werken.” Daarnaast was Defensie aanwezig met een drone en elektrische motoren. En General Electrics met een straalmotor, die aan kinderen en hun ouders liet zien hoe een turbine eigenlijk werkt.

Alle aspecten van techniek kwamen aan bod, ook metselen konden de bezoekers bijvoorbeeld uitproberen. De Boer: “Het leukste is de koppeling van al die verschillende activiteiten, dat het heel mooi laat zien hoe breed techniek is.

INNOVATE is supported by The Economic Board. The Economic Board zet haar netwerk, kennis en invloed in om INNOVATE te ondersteunen bij de ambitie om landelijke bekendheid te verkrijgen. Ook werken we samen op het gebied van communicatie en publiciteit.Lees hier meer

Ook interessant

Tech Gelderland zet urgentie van techniek op de regionale agenda

Technova College innoveert binnen en buiten de muren

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp