Happie op Papendal

Happie op Papendal

Provincie Gelderland, Albert Heijn en Papendal ontwikkelden samen een nieuw voedingsconcept: Happie. Op 10, 11 en 12 mei kunnen bezoekers van het FRAMED Festival voor het eerst proeven van deze gezonde, lekkere en betaalbare hapjes.

Het FRAMED festival is samen met de UCI BMX Supercross World Cup een unieke combinatie van muziek, entertainment, food en topsport. Daarom past het Happie er zo goed: tussen het uitgebreide aanbod van rollende keukens uit het hele land en midden in een sportomgeving.
Daar biedt Happie een keuze uit gezonde gerechten die worden gemaakt door de ervaren koks van Papendal. Ze zijn voor een groot deel glutenvrij. Van vegasnacks, tot wraps, een zomersalade en een kwarkbar: droomgerechtjes die gezond zijn.

Sportcentrum Papendal is al jaren bezig met het ontwikkelen van speciale voeding voor sporters en breidde dat idee uit naar gezonde voeding voor iedereen. Daarbij ontwikkelden de koks een speciaal programma voor de zorg: Eat2move.

Gelders themajaar Sport & Voeding

Jan Markink, gedeputeerde sport, legt uit op de website van de provincie: ‘Er is veel maatschappelijke en politieke belangstelling voor thema’s als gezondheid en vitaliteit. In 2019 organiseert provincie Gelderland daarom het themajaar Sport & Voeding. Samen met onze partners werken we onder meer aan gezondere voeding bij sportevenementen en verenigingen. We organiseren bijeenkomsten, brengen partijen bij elkaar en stimuleren innovaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid.’

Gezond eten waar je blij van wordt

Albert Heijn verkoopt de Happies tijdens het festival om te laten zien dat lekker ook gezond kan zijn, en niet te duur.
Thijs de Bruijn van Albert Heijn op de website van de provincie: ‘We zijn vorig jaar met een aantal Albert Heijn-vestigingen gestart met de samenwerking met het FRAMED Festival. Deze samenwerking kwam toen tot stand door thema’s als Sport & Gezondheid. Met het concept ‘Happie’ verwachten wij goede, gezonde, maar ook lekkere en betaalbare producten aan de festivalgangers te presenteren.’

Meer over sport en gezondheid

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp