De challenge van Hans Winters, wethouder gemeente Zevenaar

Per 1 januari 2018 fuseerden de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden tot één gemeente: gemeente Zevenaar. Hans Winters was destijds wethouder van de gemeente Rijnwaarden en is nu wethouder van de gemeente Zevenaar. Hij was nauw betrokken bij het proces rondom de fusering en werkt nu met inwoners, bedrijfsleven en de gemeente aan de toekomst.

Het thema van het jaarlijkse The Economic Board event was in 2018 Challenge. Meer weten over dit event? Lees dan hier verder.

De uitdaging

Bij de fusie van twee gemeenten zijn er veel uitdagingen aan te wijzen. De grootste zag Winters toch wel in het samengaan van twee culturen: een grote en een kleinere gemeenten, met ieder zijn eigen gewoonten en gebruiken. Nu het fundament gelegd is en de contouren van de nieuwe gemeente bekend zijn, ligt de uitdaging in het samen opnieuw opbouwen van de gemeente Zevenaar. Mét inwoners, maar ook met het personeel.

Oplossing

De oplossing ligt volgens Winters door van onderuit te kijken hoe deze nieuwe organisatie vormgegeven moet worden. Zo heeft de gemeente actief gesprekken gevoerd met haar personeel. Ook de inwoners van de gemeente zijn bewust betrokken. In iedere dorpskern zijn bijeenkomsten georganiseerd, waar inwoners hun zorgen konden uitspreken, maar ook aan konden geven wat hun verwachtingen waren.

Ook interessant

De challenge van: Patrick van Leuven, Managing Director van Hoogwegt International

De challenge van: Angela Maas, cardioloog Radboudumc

Over uitdagingen gesproken …

The Economic Board x Papendal

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp