CME; cablepooling; Energie, Montferland, Zonnepark De Grift, energy, opleiding energietechniek; ENTRNCE; Energietransitie regio Arnhem - Nijmegen, innovatieprijs, goed geregeld; power-to-power-plant

E-Big: de HAN als Living Lab voor energiebesparing

Het onderzoeksproject E-Big op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen nam de verwarming onder de loep in de eigen gebouwen. Belangrijke factor: menselijk gedrag. Als alle gebruikers van de ruimtes zich bewust zijn van warmte en kou, kunnen ze gezamenlijk veel energie besparen.

Mascha Smit, lector Duurzame energie bij de HAN:

Meestal worden de gebruikers van een pand niet meegenomen in besluitvorming over energiebesparing. Dat is zonde, want zij zijn deels verantwoordelijk voor de hoeveelheid energie die wordt verbruikt.’

Heel precies meten én zelf ervaren

De HAN deed het onderzoek door te meten hoeveel energie er wordt verbruikt in elke ruimte en door elk apparaat. Daarnaast experimenteerden de onderzoekers met het creëren van bewustzijn. Zo liepen zes medewerkers een week lang rond met een warmtecamera. Deze camera laat zien waar warmte weglekt. Bij openstaande of slecht geïsoleerde ramen zie je een blauwe kleur. Loeit de verwarming, dan licht die rood op. Met de camera’s konden de medewerkers goed zien hoe energiezuinig een ruimte is.

Ramen dicht en meer

Niet alleen het raam sluiten bij verlaten van een ruimte levert veel besparing op. Er zijn meer gedragsveranderingen die helpen. Zo kan de HAN de roosters aanpassen. Als er zoveel mogelijk lessen achter elkaar worden gegeven in één lokaal, hoef je niet telkens opnieuw te verwarmen. En de lichaamswarmte van de aanwezigen houdt het lokaal ook warm.

Energy agents

Een selectie van medewerkers trainen tot energy agent en deze laten zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen. Dat zou een goede optie zijn om gedragsverandering te bereiken. Want zij maken dan weer hun collega’s bewust van de warmtehuishouding in het gebouw. En wat ze kunnen doen om energie te besparen. Een ander idee is het bouwen van een app om het gedrag van gebruikers van een gebouw te beïnvloeden.

Breder toepasbaar

De HAN lijkt op veel andere organisaties die zijn gegroeid. De hogeschool heeft oude en nieuwe gebouwen. Daarom willen de onderzoekers de uitkomsten ook bruikbaar maken voor andere organisaties. Maar eerst gaan ze het onderzoek uitwerken voor de HAN zelf.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp