h2-drive; deelnemers h2; Waterstoftankstation Arnhem, H2-Drive

H2-Drive-project zoekt nog laatste deelnemers

Met het H2-Drive-project willen de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland het gebruik van waterstofauto’s in de regio Arnhem stimuleren. Het H2-Stimuleringspakket kan worden aangevraagd door maximaal negentig waterstofrijders die binnen een straal van dertig kilometer van het centrum van Arnhem wonen. De teller staat nu op 44 toegekende pakketten en nog een aantal in behandeling. Aanvragen kan tot 24 juli.

H2-Drive wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland. Waterstofauto’s stoten geen CO2 en fijnstof uit, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Door een subsidie beschikbaar te stellen hopen de gemeente en de provincie het rijden van waterstofauto’s in de regio te stimuleren. Eerder interviewde The Economic Board Luc Kikkert van Kiemt, dat aan het hoofd van het consortium staat. Volgens hem zijn dit soort stappen nodig om een bestaande impasse te doorbreken. “Als het om waterstofmobiliteit gaat is er sprake van een kip-ei-verhaal. Er zijn weinig auto’s omdat er geen tankstations zijn en er zijn weinig tankstations omdat er geen auto’s zijn.”

Kikkert: “Door het lage aantal tankstations is rijden in een waterstofauto nog wel echt pionierswerk te noemen. Daarom is die stimulans ook echt nodig. Deelnemers zullen nu ook nog vooral meedoen omdat ze het leuk vinden om te pionieren. Je kunt dan altijd zeggen dat je bij de eerste duizend in Europa hoorde.”

H2andelsdag

Een van de partijen die waterstofauto’s zoals de Toyota Mirai verkoopt aan geïnteresseerden in het H2-Drive-project is Ebby Road. Op 22 juli organiseren zij een H2andelsdag in Arnhem bij het waterstoftankstation in Arnhem, waarop mogelijke deelnemers kunnen kennismaken met het H2-Drive-project en waterstofauto’s.

De H2andelsdag vindt plaats op woensdag 22 juli van 10.00 uur tot 20.00 uur bij het PitPoint waterstoftankstation aan de Westervoortsedijk 71 in Arnhem. Deelnemen aan H2-Drive kan nog tot en met 24 juli. U leest er hier meer over.

Meer over waterstof

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp