voucher de Groeiversneller; Provinciale Werkgelegenheid Enquête

Gelderse groeiversneller werkt

De provincie Gelderland organiseert op 15 november 2017 alweer de laatste Groeiversneller ontbijtbijeenkomst van dit jaar. Eerdere ontbijtsessies gaven goede resultaten. Tijdens zo’n Groeiversneller sessie gaan deelnemers op speeddate met gedeputeerde Michiel Scheffer, Linze van Rijswijk van Oost NL, Dirk Teijen van Qredits en Marijke Deegens van de provincie.

Ondernemers hebben behoefte aan een netwerk of specifieke kennis om echt verder te kunnen groeien. “Met De Groeiversneller hebben we nu een redelijk compleet pakket. Ik ga De Groeiversneller dus zeker onder de aandacht brengen bij de ondernemers in mijn netwerk”, aldus één van de deelnemers. De provincie Gelderland stelde in 2017 via De Groeiversneller ruim 4 miljoen euro beschikbaar voor de ondersteuning van het mkb (tot 250 fte).

De Groeiversneller is altijd maatwerk

Ondernemers die in aanmerking komen voor De Groeiversneller krijgen financiering, expertise en/of toegang tot nieuwe netwerken. Linze Rijswijk merkt dat er veel belangstelling is voor het programma. “Bij Oost NL coördineren we de uitvoering van De Groeiversneller en begeleiden we groeiende ondernemingen. Sinds de start dit voorjaar hebben we al ruim 200 aanvragen verwerkt. Na een digitale quickscan die de ondernemer op onze site invult, krijgt hij binnen vijf dagen een uitnodiging voor een intakegesprek. In dit adviesgesprek bespreken we wat de ondernemer nodig heeft om te groeien. Is er een lening nodig, dan werken we samen met Qredits. Een kennisvoucher kan de ondernemer zelf besteden bij een expert die wordt ingeschakeld bij een specifieke vraag over de groei van hun bedrijf. De ene keer heeft een ondernemer juridisch advies nodig, hulp bij productontwikkeling of het aanboren van financiering of het vinden van een goede marktpartij. De besteding van De Groeiversneller is altijd maatwerk.”

Op de website van Ondernemen Gelderland vindt u voorbeelden van ondernemers die De Groeiversneller al inzetten voor hun bedrijf.

Aanmelden voor laatste ontbijtbijeenkomst

Op 15 november 2017 wordt de laatste ontbijtbijeenkomst van dit jaar voor intermediairs georganiseerd. Dit keer in de Oranjerie Ruurlo. Via K.Taal@gelderland.nl kunt u zich aanmelden. Op de website van Oost NL is meer informatie over De Groeiversneller te vinden.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp