Gelderland European Entrepreneural Region

Prestigieuze Europese prijs voor Gelderland: meest ondernemende regio

Na eerdere benoemingen van Nijmegen tot European Green Capital 2018 en Arnhem tot  European City of Sport 2018, mag de provincie Gelderland zich in 2019 European Entrepreneurial Region (EER) noemen. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt in Brussel.

De award werd uitgereikt door Karl-Heinz Lambertz, de president van het Europese Comité der Regio’s, aan boardlid en gedeputeerde van de provincie Gelderland Michiel Scheffer.

Gelderland European Entrepreneurial Region

De provincie Gelderland werd verkozen vanwege het beleid voor innovatie en het bevorderen van ondernemerschap. Daarnaast heeft het gebied een zeer gunstige ligging als ‘poort’ naar het Rurhgebied en het achterland van Europa. Hierdoor vinden er veel grensoverschrijdende projecten en samenwerkingen plaats en hebben internationale bedrijven als KraftHeinz, Unilever en Campina ontwikkel- en distributiefaciliteiten in de provincie. De Europese Commissie noemt Gelderland daarnaast de ‘proeftuin voor de economie van de toekomst’. Met de aanwezigheid van de Wageningen University & Research, waar toonaangevend onderzoek wordt gedaan naar voeding en gezondheid, het Radboudumc, dat een mondiale wereldspeler is als het aankomt op gezondheidszorg, en goed aangeschreven hogescholen beschikt de provincie over mondiale spelers op het gebied van onderwijs en onderzoek. Naast Gelderland zijn ook de regio’s Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland verkozen tot meest ondernemende regio.

Het is pas de tweede keer dat een Nederlandse regio werd verkozen tot EER. In 2014 ging de provincie Noord-Brabant met de award naar huis. De prijs wordt sinds 2000 uitgereikt.

Ook interessant

Gelderlanders mogen mening geven over extra investering van 200 miljoen euro

Oost NL: 1100 nieuwe arbeidsplaatsen door nieuwe of uitgebreide bedrijven

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp