Foodvalley champions 2020; opleiding Food Aeres, The Sustainability Consortium Food NL, voeding, verspilling, blockchain Food&Businesspark

Food&Businesspark Ede gaat van start

Aan de A12 bij Ede komt bedrijventerrein Food&Businesspark. Vlakbij het World Food Center, Wageningen University & Research en Unilever Foods Innovation Centre. Een mooie plaats voor nieuwe agrifood-bedrijven.

Eén van de grootste uitdagingen van deze tijd: negen miljard mensen voorzien van gezonde voeding in 2050.

Het Food&Businesspark is ingericht voor bedrijven in de agrifood, dus voedselproducerend en voedselverwerkend. Bedrijven tot en met milieucategorie 4.1 en 4.2 kunnen hier terecht. Deze hoge milieucategorie hebben voedselbedrijven al snel nodig voor hun productieprocessen. Het terrein is gelegen tussen de spoorlijn Arnhem-Amsterdam, de A12 en het dorp De Klomp. Het heeft een directe aansluiting op de A12. Er is 22 hectare grond beschikbaar.

In het hart van Food Valley

De locatie is aantrekkelijk gelegen, zo middenin Food Valley. En vlak in de buurt van het World Food Center, dat momenteel in de ontwerpfase zit.
Wethouder Willemien Vreugdenhil van gemeente Ede vertelt: “Het blijkt dat zo’n thematische inzet voor een bedrijventerrein goed werkt, het is onderscheidend. Er is veel belangstelling voor en we zijn al in gesprek met diverse bedrijven.”

Op het juiste moment

De timing voor dit bedrijventerrein lijkt ook goed uit te pakken. Vreugdenhil: “We merken dat bedrijven om zich heen aan het kijken zijn voor meer ruimte. De economische opleving zal daar zeker een oorzaak van zijn. We hebben plaats voor 10 tot 25 bedrijven, afhankelijk van de grootte.”

Voeding voor negen miljard mensen

Het nieuwe bedrijventerrein is volgens de gemeente een noodzakelijke aanvulling in de kennisas Ede-Wageningen. Vreugdenhil: ,,In dit gebied zijn veel internationale onderwijsinstellingen en foodbedrijven gevestigd. Zoals Wageningen University and Research, Kenniscampus Ede, NIZO Food Research, TNO. En vanaf volgend jaar ook Unilever Foods Innovation Centre. Samen met de overheden werken zij aan oplossingen voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: negen miljard mensen voorzien van gezonde voeding in 2050.

Meer informatie

foodenbusinesspark.nl

Ook interessant

Meer ziekenhuizen voor gezonde en duurzame voedingskeuzes voor patiënten

Interactieve kaart Lifeport toont schatkaart aan bedrijvigheid regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp