European Sustainable Technology Innovation Center

Japans technologiebedrijf start Europees onderzoekscentrum naar duurzame technologieën in Arnhem

Het Japanse bedrijf Teijin Limited vestigt zich in Arnhem met een Europese onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit voor technologieën voor een duurzamere wereld. Dat meldt het in een persbericht. Wanneer het European Sustainable Technology Innovation Center (ESTIC) van start gaat is nog niet duidelijk. Volgens Oost NL levert het acht nieuwe banen op.

Teijin Limited, dat al sinds 1918 bestaat, is een specialist op het gebied van hoogwaardige materialen, gezondheidszorg – waaronder farmaceutica en thuiszorg – en IT. Het heeft 170 bedrijven in 20 landen met in totaal ongeveer 20.000 werknemers. Teijin heeft een Nederlandse dochteronderneming, onder de naam Teijin Aramid, die vooral gespecialiseerd is in het vervaardigen van hoogwaardige polyaramide vezels. Het hoofdkantoor daarvan staat al in Arnhem.

European Sustainable Technology Innovation Center

Het bedrijf heeft uitgesproken dat het zich in wil zetten voor de maatschappij van de toekomst en dat het de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties ondersteunt. Mede om die reden start het met het ESTIC. Dat moet bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame producten en technologieën die de milieu-impact helpen verminderen. Het ESTIC heeft ook als doel om de samenwerking tussen internationale onderzoekers makkelijker te maken en onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven van Teijins verschillende business units te versterken. ESTIC zal ook geheel nieuwe activiteiten ontwikkelen die bijdragen aan de wereldwijde circulaire economie, onder meer aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het stimuleren van de waterstofeconomie.

Behalve in het hoofdkantoor in Arnhem krijgt ESTIC ook een satellietkantoor in Sittard-Geleen, op de Brightlands Chemelot Campus. Dat moet de communicatie met externe innovatieclusters en onderzoeksinstituten verbeteren.

Meer over Arnhem

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp