Ede

Scholieren Ede krijgen les over duurzame energie

Edese ondernemers, onderwijspartijen en de provincie Gelderland werken samen aan het project Kenniscampus Energietransitie Experience van Scholengemeenschap Het Streek. Scholieren én docenten krijgen les in de waarde van duurzame energie en de energietransitie.

De Experience gaat in 2019 in Ede van start. Locaties voor de lessen zijn onder andere het leslokaal in de tweede Edese bio-energie installatie van MPD Groene Energie/Warmtebedrijf Ede en een verwarmd fietspad. Beide bevinden zich op de Kenniscampus Ede.

Ambitie

De inzet is om binnen drie jaar honderd klassen te laten deelnemen aan de Experience. Daarnaast geeft het project les aan twintig docenten over de nieuwste ontwikkelingen rond de energietransitie. Zo worden scholieren en studenten, van basisschool tot hoger onderwijs, zich meer bewust van het belang van schone energie. Ook is het de bedoeling dat ze een studie in deze richting meer zien zitten.

Groene energie in Ede

Ede timmert hard aan de weg als het gaat om groene energie en er zijn straks veel mensen nodig om de klimaatambities uit te kunnen voeren. Inmiddels wordt er al hard gewerkt aan opwekking van energie uit biomassa, zon en wind. Met kap- en snoeiafval verwarmt het Warmtebedrijf huizen en bedrijven.

Kenniscampus Ede

In de regio is heel veel technologische kennis aanwezig, op het gebied van energie, maar natuurlijk ook in de agrofoodsector. De Kenniscampus Ede is een samenwerking van verschillende scholen en de gemeente Ede. De campus biedt een omgeving voor 12.000 leerlingen en studenten om zich voor te bereiden op de toekomst. Voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs, mbo én hbo hebben allemaal een plaats op de campus. Hierbij is de afstemming op de Regio FoodValley bijzonder. Zo kunnen studenten en leerlingen zich voorbereiden op werken in de regio, die gespecialiseerd is in voedsel: van landbouwtechnieken tot onderzoek naar veiligheid, gezondheid en fooddesign.

De campus is er ook voor medewerkers, docenten, inwoners en het bedrijfsleven.

Bekijk de kaart van de KennisAs Ede Wageningen om te zien waar de Kenniscampus Ed zich bevindt

Ook interessant

Mkb-bedrijf Oceanz uit Ede leverde waardevolle prestatie in coronamaanden met 3D-printen

Technova College innoveert binnen en buiten de muren

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp