CleanMobilEnergy; hyet; Luc Kikkert; zonnepanelen IPKW; Circular Economy Awards 2019, Energy for Sustainable Built Environment; inspiratiesessie, IPKW ABN AMRO Circular Economy Awards; Mobility Innovation Center, duurzaamheid'; Energy for Sustainable Built Environment

Economische groei in Gelderland gelijk met landelijk gemiddelde

De economie is in Gelderland in 2017 met 3,2 procent gegroeid, duidelijk meer dan in voorgaande jaren. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Die groei is precies hetzelfde als het landelijk gemiddelde. 
Gelderland wordt door het CBS opgesplitst in vier zogeheten COROP-gebieden. De groei, die wordt bepaald door te kijken naar de volumemutatie van het bruto binnenlands product (bbp) tegen marktprijzen, in die regio’s liep niet ver uiteen. De regio Arnhem – Nijmegen bleef met drie procent een klein beetje achter. De economie van de Veluwe groeide met 3,2 procent. Zuid-West Gelderland deed het met 3,8 procent het beste. De Achterhoek kende 3,3 procent groei.

Meer groei dan in 2016

Alle vier de Gelderse regio’s groeiden in 2017 harder dan in 2016. Ook vorig jaar was Zuid-West Gelderland de regio die in Gelderland die de grootste economische groei kende, en ook toen bleef Arnhem – Nijmegen daar licht bij achter.

Van alle provincies was de groei het afgelopen jaar in Flevoland het grootst: 4,2 procent. Kijkend naar de regio’s, dan gold dat voor Almere en Zuid-Oost Noord-Brabant (Eindhoven en omgeving). Beide gebieden kenden een groei van 4,9 procent.

Gemiddeldste provincie

Als het gaat om economische groei, dan is Gelderland duidelijk de meest gemiddelde provincie van Nederland. Ook in voorgaande jaren lag de groei bijna precies in lijn met het landelijk gemiddelde.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp