honderdenéén connecties, Start-up Unternehmen, Economische Zaken op bezoek

Dag 19: Directeuren Economische Zaken op bezoek in Gelderland

Elk jaar bezoeken de directeuren van het ministerie van Economische Zaken een regio. Dit jaar zijn de directeuren van het ministerie van Economische Zaken op bezoek in Gelderland. Op het programma stonden enkele bedrijfsbezoeken, een netwerkborrel met vertegenwoordigers uit de regio, een sportclinic op Papendal en diverse workshops.

Workshops

De thema’s in de workshops waren: Triple helix samenwerking, Healthy brains, Creëren, financieren en ecosysteem en Bruisende binnensteden. Het mooie was dat de directeuren soms deelnamen aan workshops die niet hun eigen werkterrein behandelden. Zo was voor velen de term donut-steden in de workshop Bruisende binnensteden er één die bleef hangen: je moet voorkomen dat de kern van de stad wordt uitgehold en dat alle activiteit en bedrijvigheid zich verplaatst naar de randen van de stad.

De regio in beeld

De directeuren waren onder de indruk van de kracht van de regio, alle initiatieven die er zijn en de focus op Food, Health en Energy. Doordat sommige onderwerpen tijdens verschillende programmaonderdelen terugkwamen – zoals het belang van goede infrastructuur – zijn deze goed aan bod gekomen.

De banden met het ministerie zijn dankzij deze directeurenconferentie aangehaald.

Eén ding is duidelijk overgekomen: hier leeft het!

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp