100 zorgorganisaties rekenen af met voedselverspilling en besparen met lekker eten

Beter en gezonder eten. Minder eten verspillen. Duurzaam inkopen. Kosten besparen. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch hebben bijna 100 zorgorganisaties in Nederland dit het afgelopen jaar voor elkaar gekregen. Ze verspilden minder voedsel. Kregen een betere waardering voor het eten dat ze serveerden. Daarnaast maakten ze het eten flink duurzamer, door te kiezen voor duurzame producten. Samen realiseerden zij een besparing van 5 miljoen euro.

Duurzaam en Gezond aan tafel Conferentie

Tijdens de conferentie Duurzaam en Gezond aan Tafel op 5 september 2017 presenteert Diverzio de resultaten van de zorgorganisaties die deelnamen aan het landelijke programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’. Aan dit programma van het Ministerie van VWS, Stichting De Friesland, Rabobank en Diverzio, werkten zorgorganisaties in groepen met elkaar toe naar beter eten: leren, verbeteren én toepassen.  De onderzochte organisaties vertegenwoordigen 19 ziekenhuizen, 63 ouderenzorg- / verpleeghuis- / thuiszorgorganisaties en 7 GGZ organisaties.

Handvest voor Duurzaam en Gezond eten in de Zorg

“Eten moet geen kostenpost zijn, maar een lekker en gezond medicijn,” zo stellen deze zorgorganisaties nu. Ze werkten niet alleen aan betere maaltijden voor hun kwetsbare cliënten en patiënten, maar formuleerden ook samen een Handvest voor Duurzaam en Gezond Eten in de Zorg. Dit manifest wordt vandaag ondertekend tijdens de landelijke Diverzio conferentie Duurzaam en Gezond aan Tafel 2017.

Ook interessant

Arnhem-Oost ontvangt flinke impuls van 25 miljoen euro

Vijf interessante programma’s en subsidiemogelijkheden (derde kwartaal 2021)

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp