drie nieuwe parels, drie nieuwe parels, Openingsevent The Economic Board, foto's event, eerste 40 dagen; Parel-award 2018

Dit is dag 40 na ons openingsevent!

Sigrid Helbig, directeur The Economic Board

“Net terug van een handelsmissie naar Tokyo, ben ik er nog meer van overtuigd dat we over onze regio veel te vertellen hebben. We mogen veel meer zichtbaar worden! We gaan inzetten op het verbinden van regionale ondernemers met bedrijven in het buitenland. Zoals bijvoorbeeld Teijin, die in Arnhem high performance fibres maken, maar in Japan ook een heel grote Health-divisie hebben.”
www.teijin.com/

Marcel Hielkema, vice voorzitter van The Economic Board

“Het is ontzettend belangrijk dat wij vol inzetten op de sectoren Food, Health & Energy. Om succesvol te zijn op deze thema’s, moet de basis op orde zijn; bijvoorbeeld de infrastructuur. Ik ben dan ook heel blij dat in de afgelopen 40 dagen bekend werd dat het ministerie van I&M €200 miljoen extra investeert in infrastructuur in onze regio. Daarnaast is het mooi dat wij als Economic Board onze steun uitspraken voor het juridisch congres op 7 maart 2017. Dit congres maakt inzichtelijk hoe goed de juridische infrastructuur in onze regio is ontwikkeld”.
theeconomicboard.com/nl/nieuws/200-miljoen-infrastructuur-oost-nederland/

Ron König, lid van The Economic Board

“Dinsdag 18 oktober vond in Luxor Live de tweede editie van TEDxArnhem plaats. Met 17 interessante, veelal jonge sprekers werd Arnhem wereldwijd online en op de kaart gezet. Diegenen die het gemist hebben kunnen alsnog terecht op tedxarnhem.nl. Met een prachtig openingsfilmpje van Jesse Laport “Mijn stad is een stad…”. Ik kan iedereen aanraden die film terug te kijken op youtube.com.”

Roos Lavrijsen, marketing communicatie manager bij The Economic Board

“Je hebt 40 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. Stoppen we dan nu met vertellen? Nee juist niet! Als het goed is gaat het delen van mooie verhalen nu vanzelf. Toch wat inspiratie nodig? Ga dan nog even 40 dagen terug en bekijk de video van ons event: inspirerende verhalen genoeg.”
theeconomicboard.com/nl/video/event/compilatie-openingsevent-september-2016/

Pieter de Boer, business representative bij The Economic Board

“Ik vertel graag hoeveel er te doen is in deze regio op het gebied van techniek. We hebben met drie Techniekdagen 150 bedrijven bereid gevonden om mee te werken. Zo zetten zij in op goed technisch onderwijs voor onze jeugd. Ik ben er trots op dat er volgend jaar ook een grensoverschrijdende Techniekdag komt.”
techniekdag.nl/

Laelia Engelsman, content manager bij The Economic Board

“Mijn lievelingsverhaal van deze regio is Next Garden. Dat ligt in de Lingewaard. Een compleet nieuwe aanpak voor glastuinbouw, met klimaatneutrale energie-opwekking en experimentele nieuwe gewassen voor de wereldwijde eiwittransitie.”
http://hiergroeitietsmoois.com/

Rik van Paassen, marketingcoördinator bij Koffiebranderij Peeze

“Ons verhaal is kwaliteit én duurzaamheid. Na jaren van ontwikkeling starten we binnenkort met een biobased folie. Deze is voor meer dan 85% gemaakt van cellulose (houtpulp) en suikerrietresidu. In november verwachten we deze te introduceren.”
peeze.nl/biobased-verpakkingen-weer-stap-richting-circulair/

Matthijs Kop, program manager bij The Economic Board

“Eind september brachten 50 directeuren van het ministerie van EZ en aanverwante diensten (zoals RVO) een bezoek aan de regio. In het tweedaagse programma zagen zij dat de regio bruist van initiatieven, innovatieve locaties en boeiende (bedrijfs)activiteiten. De place to be  voor Food, Health en Energy. De directeuren stelden tijdens de workshops op Papendal de wedervraag wat het ministerie kan betekenen voor de regio. Ik vond het mooi dat zoveel mensen uit de regio een bijdrage leverden aan het programma. Volgens mij hebben de directeuren alle reden om nog eens terug te komen naar de regio, werkgerelateerd of privé”.
theeconomicboard.com/nl/nieuws/directeuren-economische-zaken-arnhem/

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp