FoodCase Corona Rebuild Program; ScaleUpFood, Regio Deal Foodvalley; imec; Eat2Move, Voeding en cognitie, eten en drinken in de zorg, food for thought; too good to go

Cursusprogramma over eten en drinken in de zorg

De in Wijchen gevestigde stichting Diverzio start in januari met een nieuw cursusprogramma Duurzaam en gezond aan tafel. Dat is bedoeld voor zorgorganisaties die de kwaliteit en de duurzaamheid van het eten en drinken willen verbeteren.

Diverzio, dat staat voor Duurzame Inkoop, Vers voedsel, gezonde Economie in de Regio, voor Zorg Instellingen en Overheid, zet zich in voor goed en gezond eten in de zorg, omdat dat bijdraagt aan sneller herstel en een verbeterde gezondheid. Ook maakt het zich hard voor minder voedselverspilling en lagere kosten.

Het programma Duurzaam en gezond aan tafel ging in november van start. 150 zorgorganisaties in vijf regio’s doen er op dit moment mee. Voor organisaties die dat nog niet doen start er vanaf januari een zesde groep die niet aan bepaalde regio is gebonden.

Het programma begeleidt organisaties gedurende een periode van ongeveer een half jaar. Deelnemers doen mee aan vijf dagvullende masterclasses. Ook doen ze praktijkonderzoek dat ze uitvoeren met behulp van online meetinstrumenten en krijgen ze de beschikking over een online dashboard waarmee ze hun prestaties kunnen bekijken. Tot slot krijgen ze begeleiding op de eigen locatie om de puntjes op de i te zetten. De nieuwe cursus start op 10 januari. Deelname kost 995 euro.

Nieuwsgierig geworden naar stichting Diverzio? Bekijk dan de website. Benieuwd naar het programma van Duurzaam en gezond aan tafel?

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp