innovatie in de zorg; Medica, subsidie Veelbelovende Zorg, ijsje voor patienten

Chris Doomernik: “Internationale belangstelling voor onze health innovaties”

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we met bestuurders, ondernemers en wetenschappers terug op 2017 en vooruit naar 2018. Met Chris Doomernik (directeur van Health Valley) zoomen we in op ‘onze’ health innovaties.

“Health Valley verbindt partijen: van multinational en start-up tot overheid, kennis- en zorginstelling. Dat is essentieel voor vernieuwing in de zorg. Want als innovaties niet door professionals en patiënten gewaardeerd worden, dan komt een product of dienst niet van de grond. De nieuwste trends en ontwikkelingen in Life Sciences & Health vind je op 15 maart 2018 op het Health Valley Event, het grootste zorginnovatiecongres van Nederland, georganiseerd in de Cinemec in Nijmegen.

Een groot feest, want we worden in Nederland steeds meer herkend en erkend. Dat ons netwerk impact heeft merk ik ook aan de internationale belangstelling. Er komen delegaties uit onder meer de Verenigde Arabische Emiraten en Thailand om te zien hoe Health Valley werkt. Bijzonder, want we werken met een relatief klein bureau. De kracht zit hem juist in de partners van Health Valley, want zij vormen samen het netwerk.

Bekijk ook eens de video’s en de interviews van onze parelbedrijven: MDx Health en Symex , NYtor en Tinybots. Zij laten goed zien wat het effect van ons netwerk kan zijn.

Winst voor de regio in 2017

We zijn een landelijk netwerk, maar vinden samenwerking in de regio ook heel belangrijk. De launch van het SingularityU Chapter Nijmegen vind ik van een mooi voorbeeld van regionale samenwerking. Met onder meer het Radboudumc en Rockstart kijken we welke technologieën de gezondheidszorg kunnen verbeteren. In 2017 hebben we ons aangesloten bij dit Amerikaanse concept samen met The Economic Board en nu staat er een lokale community. Bijzonder is ook de start van Briskr, waarmee we helpen om de bedrijvigheid en werkgelegenheid op het gebied van Health en High Tech in de regio te stimuleren. Dat netwerken en bedrijven elkaar opzoeken en vanuit een bredere strategische blik samenwerken, is de winst van de afgelopen jaren.

Opvallen in 2018

Wat wij in deze regio doen valt op. Niet voor niets wordt op 19 april 2018 de StartupDelta Summit in Arnhem georganiseerd. Er ontstaat hier een epicentrum voor start-ups en scale-ups. En die onderscheidende innovatiekracht van Gelderland en Overijssel willen we ook in Europa laten zien. Daarom werken we aan een duidelijke profilering van het vlaggenschip ‘concepts for a healthy life’. Parelprojecten tonen aan hoe wij ons onderscheiden van andere Europese regio’s. Ik ben blij dat wij een verbindende rol vervullen tussen de vele stakeholders in Oost-Nederland die hieraan meewerken. Bijvoorbeeld universiteiten en hogescholen die de dragers van kennis zijn én bedrijven en zorgaanbieders die essentieel zijn voor de toepassing van innovaties.

In 2018 staan er weer fantastische initiatieven op stapel. Wat denk je van Hacking Health Valley en projecten als CIALE en Zorg Verbindt?”

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp